Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir tanıdığım Twitter’dan lokantada kucağına yerleşen kedinin fotoğrafını paylaştı. (Ben eve götürmesini önerdim) Ama kendisi hayvanlarla pek haşır neşir değil; kedi beslemenin hayat tarzına uymayacağını söyledi

Hayvanların güçlü hisleri olduğuna inanmışımdır hep. Yalnız mı hissediyorsunuz, gergin misiniz? Üzgün ya da çok mutlu musunuz? Hayvandan korkar mısınız? Ne hissettiğinizi bazen en yakınınız bilmez. Ama onlar anlar. Sadece sevilmek için gelmezler yanınıza, sevmek de isterler. Mesela grup halinde bir yere gidersiniz. Mekânın kedisi içinizden birini seçer, ille onun kucağına çıkar. Ya da yolda giderken köpeğin biriyle göz göze gelirsiniz. Hayvan yolunu değiştirip peşinizden gelir. Çoğu zaman önemsemezsiniz bile. Oysa belki de seçilmişsinizdir. Ve belki de o kediyi ya da köpeği görmezden gelerek hayatınızın fırsatı kaçırıyorsunuzdur. Çünkü evinizi bir hayvanla paylaşmak aslında (ancak yaşayarak anlaşılacak) büyük bir mutluluktur. Hayvan ruhunuzu dengeler, sizi disipline eder, yumuşatır, daha vicdanlı yapar. Hem düşünsenize başka bir canlı tarafından her halinizle kabul edilme ve karşılıksız sevilme şansına kaç kişi sahip olabilir?

Haberin Devamı

EMİNÖNÜ HAYVAN PAZARI KAPATILSIN!

Bildiğiniz gibi Kadıköy Belediyesi, pet shop’lardaki hayvan satışına yasak getirildi. Daha doğrusu veterinerin bulunmadığı, hayvanların gezinebilmesi için alan bulunmayan, yani hayvanlar için uygun koşulları sağlayamayan pet shop’larda hayvan satışı yapılamayacak. Bu sevindirici gelişmenin tüm İstanbul hatta ülke genelinde uygulanmasını bekliyoruz. Ama öncelik Eminönü Belediyesi’nin olmalı.
Eminönü Hayvan Pazarı’na (Mısır Çarşısı’nın yanındaki bu insanlık dışı yere) çoğunuzun yolu düşmüştür. Onlarca güvercinin küçücük kafeslere tıkıldığı, kedilerin, tavşanların, köpeklerin sıcak-soğuk demeden dışarıda hareket edemeyeceği kadar dar alanlarda sergilendiği, maymundan yılana bir sürü zavallı hayvanın can çekiştiği bir köle pazarı burası.
Oysa hiçbir hayvanseveri tatmin etmeyen 5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu’nda bile (10. Madde) “Satılırken; hayvanların sağlıklarının iyi, barındırıldıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunludur” yazıyor. Eminönü Hayvan Pazarı bu tanımdan çok uzak. Hayvanlar yazın sıcaktan, kışın soğuktan perişan. Yavrular genelde sütten kesilmeden annelerinden ayrıldıkları için hemen hastalanıyor. Çoğu zaten kaçak yollardan Türkiye’ye getiriliyor. Yolda telef olmayanlar da orada hastalık kapıyor. Eminönü Belediye’sinin de en kısa zamanda Kadıköy Belediyesini örnek almasını diliyorum.
Bu arada www.change.org internet sitesinde ‘Eminönü Hayvan Pazarı Kapatılmalıdır’ başlıklı bir kampanya var. Lütfen imzalayın.

Haberin Devamı

EV ARAYANLAR

KUCAĞINIZA GELEN ŞANSI KAÇIRMAYIN

Arap. Beykoz Belediyesi’nce aşılanıp, kısırlaştırılıyor. Küpelenip bulunduğu siteye bırakılıyor. Ancak mutlu mesut yaşarken sapığın biriyle karşılaşıyor ve dövülüyor. Kafasına aldığı darbeler yüzünden kör oluyor. Yoğun bir tedaviden sonra hem yaraları hem de tek gözü iyileşiyor. Yeni yıla yeni ailesiyle girmek istiyor.
0533 698 17 73

Haberin Devamı

KUCAĞINIZA GELEN ŞANSI KAÇIRMAYIN

Tarçın, 1.5 yaşında bir beagle. Terk edilmiş. Ekiplerce toplanıp barınağa getirildi. Çok mutsuz. Hayata tamamen küsmeden bir evi olsa... İletişim: İstanbul
0532 615 93 11-0549 748 19 08 (gündüz
saatleri)

KUCAĞINIZA GELEN ŞANSI KAÇIRMAYIN

Bu güzel kız henüz 4 aylık. Çok oyuncu, uysal. 6 aylık olunca kısırlaştırılacak. Bu süre zarfında yuva bulamazsa sokağa salınacak. İletişim: 0532 733 31 96 (gündüz saatleri)