Cadde 'Cemal'i eleştiren taş olur!'

'Cemal'i eleştiren taş olur!'

14.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Arka Sokaklar’da Cemal karakterine hayat veren Yiğitcan Ergin, “Cemal bence çok güzel adam. Merhametli, vicdanlı, fedakâr… Daha ne olsun, onu eleştiren taş olur!” dedi.

Cemali eleştiren taş olur

Yiğitcan Ergin, Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’a Cemal karakteriyle dahil oldu. Oyuncu mesleğiyla tanışmasından, set ortamına, sosyal medya kullanımından hobilerine kadar kendisini anlattı.

Haberin Devamı

- Kendinizden biraz bahseder misiniz? Sizi tanıyabilir miyiz?

Mükemmel bir ailede büyümüş, çok güzel dostlukları olan, bardağın dolu tarafına bakmayı kendine öğretmeye çalışan, bol bol şükreden, çok okuma ve kendini geliştirme gayretinde olan, yaşamdan keyif almaya çalışan, koyu Galatasaraylı biriyim...

- Oyunculukla nasıl tanıştınız?

İlkokul yıllarından beri hangi etkinlik olursa olsun hep sahnedeydim. O zamanlardan beri içimde bir yerden ‘Beni artık fark et’ diyen kuvvetli bir sesti oyunculuk. O sese kulak vermeye karar verdiğim an kendimi önce eğitimde sonra da sayısız seçmelerin ilkinde bulmuştum.

- Oyunculuk kariyerine nasıl başladınız?

Tartışmasız ‘Arka Sokaklar’ ile. Bu dizi, ekranda sürdürülebilir olmasının yanı sıra, kendini A dan Z’ye geliştirme ve değiştirme fırsatı sunan bir projedir.

Haberin Devamı

- ‘Arka Sokaklar’a hazırlanma süreciniz nasıl oldu?

Çok hızlı olmak zorunda oldu diyebilirim. Zaten sporla çok haşır neşir olduğum için beden aksiyonum hemen hemen hazırdı. Biraz silah eğitimi, biraz da polislik duygusu üzerine çalışmalar yaptım.

- Çekimler nasıl gidiyor? Sizi en çok ne zorluyor?

Güzel gidiyor. Zaten başarısını kanıtlamış, seyircisini kazanmış bir iş . Bunun sete yansıması pozitif oluyor. Artık nispeten bu iş için daha tecrübeli olduğumdan hızlı çekim teknikleri ve bu mevsimin soğukları diyebilirim.

Cemali eleştiren taş olur

- Yıllardır ekranda olan bir projede rol almanın olumlu veya olumsuz yanları var mı?

Muhakkak var. Olumlu yanlarının başında reyting olarak güvenli bir bölgede olduğunuz için kendinizi zorlama, deneme, yanılma ya da doğruyu bulma anlamında fırsatlarınız oluyor, bu büyük bir lüks sektör için. Bunu negatif yönlü düşünürseniz de bu güvenli bölgede bir yanılsamaya düşüp, denememe, aramama, kendini geliştirmeme ve tembelleşme gibi tuzaklara düşebilirsiniz. Bu iki çizgiyi iyi analiz edip doğru tarafta kalmalısınız.

- Yiğitcan olarak Cemal’i eleştirdiğiniz zamanlar oluyor mu?

Cemal bence çok güzel adam. Merhametli, vicdanlı, sevdikleri için canını verebilecek kadar fedakâr, tüm sokak çocuklarının abisi... Daha ne olsun, eleştiren taş olur!

Haberin Devamı

‘Sosyal medyayla aram iyi değil’

- Sosyal medya ile aranız nasıl? Size yapılan yorumları takip ediyor musunuz?

Vallahi bana kızacaklar biliyorum ama sosyal medyayla aram iyi değil. Kendimle ilgili bir şeyleri göstermek çok benlik değil ama takip ediyorum. Yorumları okuyorum. İşin paylaşma/gösterme kısmında çok başarılı değilim maalesef.

- Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz?

Bunu derinlemesine hiç düşünmedim ama herhalde yine ruhumun peşinden gideceği bir şey yapardım; ruhumu sindirecek değil.

‘Tiyatro ve kitap kotalarım var’

- Set dışında neler yapıyorsunuz?

Ailemle ve dostlarımla çokça vakit geçiririm. Bol bol spor yaparım özellikle bu senelerde kayak sporuna merak saldım mesela. Her ay bir miktar kitap okumak ve mümkünse en az bir tiyatro oyunu izlemek gibi kotalarım vardır. Tavla özel ilgi alanımdır ve iddialıyımdır. Yemek yemeği ayrı iyi yemek yemeği ayrı severim. Yemek ayırmam. Her yemeği de özel olarak yapan kendimce lezzetli bulduğum çeşitli lezzet duraklarım vardır İstanbul’un her yerinde. Oralara bolca giderim.