Ceren Şehirlioğlu

Ceren Şehirlioğlu

ceren.sehirlioglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin yakışıklı erkekleriyle güzel kızlarının
arkadaş olmaya hakkı yok. Kenan İmirzalıoğlu bir arkadaşıyla dışarı çıktığında bunu ‘açıklamak’ zorunda. Çünkü bu, delilerle kanıtlanması gereken bir şey artık. ‘Sadece arkadaşız’ kimseyi tatmin etmiyor


Türkiye’nin en yakışıklı erkeklerinden Kenan İmirzalıoğlu, çok uzun süredir, kız arkadaşlarıyla huzur içinde ‘arkadaş’ olamıyor. En son Özge Fışkın’la Beyoğlu’nda olmasını dakikalarca magazin muhabirlerine açıklamak zorunda kaldı. “Ben de insanım, arkadaşlarım olabilir” dedi sonunda. Hande Yener önceki gün, bir basın açıklamasıyla Kadir Doğulu ile ilişkisinin bitmesinin üçüncü kişilerle ilgisi olmadığını açıkladı. Üçüncü kişiden kastedilen Sinan Akçıl ‘sadece arkadaşı’ çünkü. Onun da bir sevgilisi var. Adı da Hadise. Akçıl da, sürekli “Hande’yle aşk yaşıyor” sözlerini duymaktan rahatsız, “Ben Hadise’yi seviyorum” diyor. Dünyanın öbür ucunda

SADECE ARKADAŞ OLAMAZSINIZ
da arkadaşlığı kabul görmeyenler var. Jennifer Aniston, Gerard Butler’ın koluna girdiği anda, tüm dostluk ihtimallerini elinin tersiyle itmiş oldu. Artık tüm magazin sayfalarında, ‘Yeni sevgilisiyle Brad Pitt’i kıskandırmak için her şeyi yapıyor’ haberlerini okumak zorunda. Daha sevgili olmadan aldatıldı üstelik. Gerard Butler başka bir kadınla görüntülenince - ki bekar bir insan için doğal bir hareket- Aniston ‘yine aldatıldı’.
Düşünce biçimimiz ateş ve barut paranoyasıyla şekillenmiş. Kadın ve erkeğin arkadaşlık ihtimalini kabul etmemek bir yana, arkadaşlıkta hiç konuşmaya değer bir şey göremediğimiz için, ‘yasak aşk’, ‘ihanet’, ‘gizli sevgili’ gibi yakıştırmalarla süslemeye çalışıyoruz. Aslında, bardan çıkan iki ünlüye bakarken, biraz empati yapsak, kendi arkadaşlarımızla durumumuzun yerine koysak herkesi şişe çevirmece oynar gibi öpüştürmeye çalışmayacağız.

Haberin Devamı

Paranoyaklaştıran ‘arkadaşlıklar’
Kenan İmirzalıoğlu, beş yıllık sevgilisi Zeynep Beşerler’den ayrılmış. Bu ‘arkadaş’ haberlerinin ilişkilerini zedelemediğini düşünmek saflık olur. İnsan her gün, her gün, gazetede, televizyonda sevgilisi hakkında başka biriyle ‘aşk yaşadığını’ duysa, biraz paranoyaklaşabilir.
Bir süre sonra gerçek arkadaşlıkların da tadı kaçar. Kenan, Özge’yle Hayal Kahvesi’nde çok eğlense de, çıkışta ciddileşme ihtiyacı her insan evladı gibi onu da yorar. “Ben de insanım” demek zorunda hissetmesi de bu yüzden çok anlaşılır.
Öte yandan gazetecilerin şüpheci davranmaya sonuna kadar hakları var. Hatta işin özü gereği öyle olmalılar. Ama iyi magazincilerin çoğu, kim arkadaş kim değil zaten biliyor. ‘Sadece arkadaşız’ klişesi, pek çok ünlü için ilişkideki taşlar yerine oturana kadar, soru savuşturma taktiği. Eda Taşpınar’la Bora Kozanoğlu da arkadaştı. Şimdi Pınar Eliçe ve Alpay Özalan da arkadaş olduğunu söylüyor. Kimse de olanla olmayanı ayırmakta güçlük çekmiyor.

Haberin Devamı

Utandırılan fotoğraf
Bunun sizin başınıza geldiğini düşünün. İlkokul arkadaşınızla yemek yiyorsunuz, eğleniyorsunuz. Sonra birileri arkadaşınızın kulağına bir şey fısıldarken fotoğrafınızı çekiyor. Herkese, sevgili olduğunuzu, hatta birinizin halihazırda partneri olması durumundan, işin içine ihanetin de karıştığını söylüyor. O mutlu fotoğrafınız, normalde güzel bir anının resmi olabilecekken, utanılacak bir şeye dönüşüyor. Arkadaşınızla içinizden geldiği gibi neşeli, yakın, sıcak bir gün geçirmekten utanır hale geliyorsunuz. Güzel bir gün baş başa deniz kenarında kahvaltı yapmayı planlarken, bunun fazla ‘tatlı’ ve ‘romantik’ görüneceğinden çekinerek vazgeçiyorsunuz. Bu çekinceleriniz varolan ilişkinize yansıyor. Gerçek sevgiliniz ilkokul arkadaşınız hakkında neden böyle tuhaf davrandığınıza anlam veremiyor. ‘Sadece arkadaşız’ diyorsunuz, kimse inanmıyor.

EVLiLiK MEVSiMi
Herkes patır patır boşanıyor gibi görünse de endişelenmeyin. Daha mutlu haberlerin mevsimi bahar geldi. Evlilik sezonu açıldı! Etrafımda gelinlik, düğün mekanı, pasta çeşidi telaşında kızlar var. Geçen Pazar Paskalya gününde onlar arasında en telaşsızı, Büyükada’da üzerinde beyaz dizboyu bir elbiseyle evlendi. Aya Nikola Butik Pansiyon, romantik komedi düğünlerindeki tatlılık seviyesine ulaşmak isteyenler için harika. Yaz döneminde yer yoksa da, bir nikah/nişan yemeği ayarlayın. Ya da sadece sevgilinizle gidin, evlilik bir sonraki bahara kalsın. www.ayanikolabutikpansiyon.com

SAYFA GÜZELi

SADECE ARKADAŞ OLAMAZSINIZ

Cumartesi futbolla ilgilenmeyenleri bile, niye sevmedikleri konusunda şüpheye düşürecek bir gündü. İspanyol derbisi ‘El Clasico’da Barcelona ve Real Madrid karşılaştı. Barcelona deplasmandan iki golle döndü. Lionel Messi’nin tek golü ve acayip hareketleri akılda kaldı. Bir Barcelona taraftarının söylediği gibi, “Barcelona’yı izlemek, futbolu sevmektir. Messi`yi izlemek, bir mucizeye inanmaktır.”