Cadde Çeşmede eğlence zirvede

Çeşmede eğlence zirvede

25.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dört dörtlük bir tatil köyü; Altınyunus, Tıpatıp Show on numara, gençlerin tercihi Caliante, Alaçatıda muhteşem bir kulüp; Joy, balık ve böceğin keyfi Can Baba ve daha neler neler...

Çeşmede eğlence zirvede

Eefendim, şükür kavuşturana. Sonunda döndüm. Sevgili asistanım Özgür ve ben, gazeteyi, Yayın Yönetmenimiz Rifat Ababayı, arkadaşlarımızı o kadar özlemişiz ki 3 gün erken başladık işe. Tabii ben her zaman olduğu gibi tatilimi işe dönüştürdüm ve sizlere 2 günlük Çeşme serüveni hazırladım. Koltuğumun altında bir düzineye yakın dosyayı gören sevgili Aşk Doktoru Mehmet Çoşkundeniz ve kankam Hande Özcan "Sen delisin, biz ne diyelim?" dediler. Ne yapayım? Gerçekten gezdiğim her köşeyi sizler adına inceliyorum. Hani, olur da Çeşmeye yolunuz düşerse, bilgisiz kalmayın diye. Bu sayfaları kesip saklayın. Çeşmedeki serüvenimde Doğan Haber Ajansının iki zımba gibi muhabiri, Cesur Sert ve Evren Atalayın yardımlarını yabana atmamam gerek. Çeşme-Alaçatıda ailemin evi var. Fakat eve hırsız girmişti, mecburen otelde kaldım. Bu aralar Çeşme ve Alaçatıda adım başı ev soyuluyor. Herkes şikayetçi, insanlar tedirgin. Canbabanın sahibi Soner Gökseli, eşini ve kurt köpeğini spreyle uyutan hırsız, bütün ceplerini boşaltmış. Yan komşum Aslı Dülgerin de evinden televizyonunu alıp götürmüş. Modacı Hakan Elyaban ve Granada Beachin restoranını işleten Pınar-Turgut Kabaca çiftinin evi de iki kez soyulmuş. Bu ne cesarettir, anlamadım. Bizimkiler, Mavi Güvenlikten sevgili Hakan Altındağa çok sıkı bir alarm tertibatı kurdurmuşlar. Kapılara elektrikli bir sistem konmuş. Kumanda yoksa çarpıyor. İnşallah bu hırsızlıklar son bulur. Yoksa güzelim Çeşme ve Alaçatı yaşanmayacak hale gelir. Evde tamirat olduğu için çocukluğumun geçtiği Altınyunus Tatil Köyünde kaldım. İyi de oldu. Yıllardır otel ekibini görmemiştim. Patron Selçuk Yaşar ve sağ kolu Osman Aydemir ile ilk gün sohbet ettik. Bu arada Altınyunus, Besim Kazodo ve ekibi sayesinde yıkılıyo. Tabii bunda Yaşar Holding Turizm Grup Koordinatörü Sami Türkayın da büyük payı var. Besime inandı ve sonuç, çok ama çok iyi oldu. Altınyunus yenilenmiş, odalar çok şık olmuş. Personel canla, başla çalışıyor. Çeşmede cennetten bir köşe, Altınyunus. Otelden çıkmasanız da olur. Tabii bu önerim, bizim gibi azgınlar için geçerli değil. Sırdaşım İsmail Akkaya bu seyahatimde bana kavalyelik yaptı. İzmirin başarılı ve genç iş adamlarından, Kemas Giyimin sahibi Kemal Subaşını da kendimize uydurduk. Adam saat 22.30da yatarken hafta sonları takıldı bize, hayatı şaştı. Zavallı Ali Sayar da öyle. Bir yandan Bodrum Dodo Beach ve Polo 13, öte yandan Çeşme Granada Beach derken akşamları o da bize uydu. Altınyunusdaki ilk gecemizde Türkiyenin Süper Starı Ajda Pekkanı izledik. Muhteşemdi, İzmirliler ayakta alkışladı. Yazılı ve görsel basından öğrenmişsinizdir, ben perde gerisini size anlatmak istiyorum. Süper Star, şu an birlikte olduğu iş adamı Okan Tapan, ünlü yönetmen Ayşe Ersayın, İsmail ve ben güzel günler, geceler yaşadık. Süper Star, yeni çıkacak singleını Sheraton Otelinin tepesinde canlı olarak söyledi. Şarkı enfes, Ajda Pekkan da öyle. Okan Tapanı ilk kez gördüm. Çok beyefendi, eğlenceyi seven, sıcakkanlı bir adam. Ünlü yönetmen Ayşe Ersayınla da aylardır buluşamamıştık. Onunla da üç gün özlem giderdik. İkinci günün akşamı, Altınyunusda kaldığımız sürece sabah kahvaltılarını yaptığımız Captan Cafede, sevgili Sami Türkay ve Besim Kazodo çok güzel bir masa hazırlatmışlardı. Kaptan Cafenin şefi Mustafa Güder dünya şekeri bir çocuk. İnsana pozitif enerji veriyor. O gece Altınyunusun aşçıbaşısı Ruhi Usta (Kocabıyık) İzmirin meşhur favası, yoğurtlu patlıcanı, hakiki zeytinyağlı taze fazulyesi, yoğurtlu sarmısaklı semizotu, kalamarı, pancar salatası ile bizi yoldan çıkardı. Ardından kocaman çipura ve levrek ızgara geldi. Yani yemek enfesti. Sami "Bu yıl Altınyunusda yaşanacak çok şey var. Zamanı durdurun, tatilinizi uzatın" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Gelişmeleri de şöyle özetledi; "Yıllardır kalitesiyle dillerden düşmeyen Baküs Restaurant bu yaz Alyans Clubdan, Servet Çolak yönetiminde inanılmaz lezzetler sunacak. İstanbulun Rum Meyhanesi Barba, İzmirin meşhur Sokakisi, kesintisiz eğlenceyi sunan Neptün Bar, çay tiryakilerinin ideal evi Sir Winston Tea House, Park Balık, Park Captan Cafe ve Besim Kazodo başkanlığındaki Tıpatıp Show Ekibi, Altınyunusu bu yıl zirveye taşıyacak". Yemekten sonra Tıpatıp Show Grubunun amfitiyatroda sergilediği Chicago müzikalini izledik. New Yorkdayken iki kez sahnede, bir kez de filmini seyrettiğim için yapımı çok iyi biliyorum. Tıpatıp Ekibi çok başarılıydı, bu nedenle kendilerini kutluyorum. 20 yıldır tanıdığım, sevgili Besimin sağ kolu olan, on parmağında on marifet bulunan sevgili Ömer Yılmaz da oyun bitiminde bize dahil oldu ve kendimizi Neptün Bara attık. Murat Kaya servis yaptı. Sahnede Timuçin Özaslan adlı genç bir şarkıcı vardı. Çocuk çok güzel okuyor. Zaten Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Türk Sanat Müziği, Özel İstanbul Güzel Sanatlarda da solfej ve şan eğitimi almış. Besim ve ekibi bu yıl Altınyunusda Chicagonun yanısıra Westside Story, Hello Dolly, Lüküs Hayat, Ağır Roman gibi dev prodüksiyonları da sahneleyecekler. Besime şaştım; adam sabah saat 07.00de uyanıyor, akşam 03.00e kadar koşturuyor. Helal olsun. Gecenin yorgunluğunu sabah, Bio Thermal&Thalasso Centerda attım. Estetisyen Goygun Acıoluk beni önce yosun terapisine soktu, ardından aromaterapiye. Zaten kaldığım sürece de bio-termal suya girdim. Altınyunusda kalmanın insan sağlığına büyük yararı var. Sağlıklı beslenme ve zayıflama, antistres, yaşlılığı geciktirme, antiselülit programları konunun uzmanları tarafından uygulanıyor. Hem de çok uygun fiyatlarla. Altınyunus ekibinin bir başka özelliği de çalışanların çoğunun, 1978 yılından beri tatil köyünün bünyesinde olup zirveye yükselmeleri. Bunlardan biri de 16 yaşındayken Altınyunusda bell-boy olarak başlayıp otelin odalar müdürlüğüne kadar yükselen sevgili Gürcan Bilek. Altınyunusun telefon numarası (0232) 723 12 50. Can Babada böcek zevki, Sole&Mare, Paparazi Çocukluğumdan beri tanıdığım dostum, tekstilci Soner Gökselin Çeşme Çiftlikköye yerleşip çok şık bir balık ve böcek restoranı açtığını öğrendim. Sevgili Besim ve sırdaşım İsmail ile bir akşam gittik. Denize sıfır, samimi, sıcak, keyif verici bir balık lokantası. Mutlaka gidin. Zaten Emel Sayın, Nükhet Duru, Ajda Pekkan, modacı Nur Yerlitaş, DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller, yeni Genel Başkan Mehmet Ağar, İzmirli bürokratlar Canbabanın müdavimleri. Mekanın sahibi Sonerin yakışıklı kardeşi Ümit Göksel, AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile evli. Gökselin müdürü, pek yakışıklı olan Ahmet Işık. Şef garsonlar Osman Uğur, Engin Bakal, Süleyman Tatar, komi Rasim Karaca, aşçıbaşı Kadir Özen, Bora Atılgan, kaptan Kamuran Ünal şöhretimizi duymuşlar. Sonerde koyu okuyucularımdan biri. Sağolsunlar, o kadar güzel karşıladılar ki. Zaten Soner, biz dönünceye kadar günde 5 kez telefonla aradı. Yetmiyormuş gibi Altınyunusa gelince, dayanamadım, iade-i ziyarete gittim. Terayağlı karides, kalamar, Rum usulü ahtapot, fava, deniz börülcesi, ıstakoz, ada böceği derken balığa yer kalmadı. Üstüne sakız muhallebisi ile yine yerimizden kalkamaz hale geldik. Çok ısrar etmeme rağmen hesap ödetmedi ama Besimden ve Kemalden fiyatların çok makul olduğunu öğredim. Hele İstanbula oranla komikmiş. Bir de her şey taze. Telefon numarası (0232) 722 12 15. Çıkışta Aya Yorgideki Paparaziye uğradık. Burası beach ve restoran olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıllarda çok sık giderdik. Bara takıldık, biraz müzik dinledik, çıktık. Boşuna dememişler; "Alışmış kudurmuştan beterdir" diye. Güya kafamı dinlemeye çıktım, neredeee?.. Sabah sevgili Besim ve Sami, Altınyunusun teknesini hazırlamışlar, içine bir büfe koymuşlar. Zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, pabuç kadar çipuralar, et, tavuk, köfte... Yok, yok. Zavallı İsmail diyetteydi ama açıkhava, deniz, çok özlediğimiz iyot kokusu tekne gezisinde de bizi yoldan çıkardı. Kaptan Sait Aykının oğlu Enes benim gibi. Yüzme bilmiyor. Biz merdivenlerden anca inip çıkarken Besim, Ömer ve İsmail, maşallah her yerde denize girdiler. Ama girilmeyecek gibi de değil, denizin dibi görülüyor valla Mavi Koyda. Akvaryum gibi. Tıpkı Arıplı ve Eşek Adasında olduğu gibi. Finali Aya Yorgide yaptık. Genç gemici Serhat Ceyik ve garson Mustafa Çınar çok güzel bir gün geçirmemizi sağladılar. Tabii ben tekne gezisinin ardından üşüttüm ama acı patlıcanı kırağı çalmaz deyip akşama Aya Yorgideki Sole&Mareye gittik. Bu kez Granada Beachin Genel Koordinatörü Ali Sayar, sırdaşım İsmail, Kemal Subaşı ve ben vardık. İşletme sahibi Selim Kaptın kılın biriymiş. Restoran konseptini ve mutfağı hazırlayan, hukukçu da olan arkadaşımız Banu Ergut ısrar ettiği için gittik. Allah için güzel bir yer ama servis sıfır. Mimar Cüneyt Ergökçen şık bir yer yapmış. Yemekler de fena değildi. Çoğu buz gibi gelmese daha iyi olacaktı. Pazar günleri burada açık büfe varmış ve Boşnak mantısı nefismiş. Sole& Marenin telefon numarası (0232) 712 14 61. Günün her vaktinde Joy Beach, Tuna Tango ve Caliante Kış sonunda açılan ve büyük ilgi gören Tuna Tangoya tam iki kez gittik. Alaçatının içinde. Tuna Tangonun patronları yıllardır Çeşmeye hizmet veren, yine Alaçatıda olan Joy Beach Clubun patronları. Üç iş adamı; Murat İyriboz, Turgut Karacay ve Alaattin Ulaş (yani Aluş). Tuna Tangoda müzik müthiş. O gece de tıklım tıklımdı. Mönüsü, deniz ürünleri ağırlıklı. Ege zeytin ve peynir tabağı, zeytinyağı sosunda közlenmiş biber, deniz börülcesi, ahtapot salatası, zeytinyağı ve soya ile marine edilmiş taze levrek, ısırgan otlu börek, asma yaprağında sardalya ızgara, Uzakdoğu soslu Tango çipura, hünkar beğendi, Meksika usulü tavuk da cabası. Finali, ev baklavası ve sakızlı muhallebi ile yapabilirsiniz. Telefon numarası (0232) 716 85 83. Çeşmede en çok gittiğimiz yerlerden biri de Joy Beach Club oldu. E Aluş ve Murat ile sohbet güzel. Üstelik her gittiğimizde tanıdıkları görüp hasret gideriyoruz. Joy dünyanın en güzel windsurf cenneti olan Alaçatıda kurulmuş. Kasım ayına kadar hizmet veriyor ve 7 bin kişi kapasiteli. Bünyesinde birbirinden farklı lezzetleri sunuyor; Uzakdoğu, İtalyan, Türk. Hele sushi kitami ve odun mutfağında yapılan pide çeşitleri enfes. Öğle yemeğinde tadına bakmadığımız pide çeşidi kalmadı. Yazımı yazarken bile içim gitti, ağzım sulandı valla. Bu arada barmen Erkan Akdeniz, içinde absolut vodka, tekila, malibu, kayısı, ananas suyu ve coconat crema olan bir kokteyl hazırladı bize; Apricot Mint. Bu yaz sıcağında insanın içini serinletiyor. Joy büyük partilere de evsahipliği yapıyor. Nitekim temmuzda Lee Buridge, Servus, Dave Seaman, Murat Uncuoğlu, Pate Tong, ağustosta da Sab Fontaine, Deepdish, Mercan Dede canlı performanslarıyla coşturacak. Bir akşam dostlarla yemekte buluştum; Etiler, Bodrum, Çeşme Şamdanlarının patronu sevgili Memo (Mehmet Tuna), Hürriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi olan dünya tatlısı Nedim Demirağ, Mustafa Denizli Hocam, Aluş, Murat, Turgut ve eşleri. Garsonlar Şükrü Geyik, Hasan Çallı ve Muharrem hizmet ettiler bize. Bu kez Nedim diyetteydi ama biz Allah ne verdiyse yedik. Joy Beach, restoran ve kulüp olarak gündüz de gece de kaçmaz. Telefon numarası (0232) 716 83 00. Efendim, bir başka gün de yine öğle saatlerinde çalışmalarını çok başarılı bulduğum sevgili Tolga Çinkitaş ile İzmirli işletmeci Erhan Görücüoğlunun birlikte açtığı Dalyan-Sakızlı Mevkiindeki Caliante Beach Cluba gittik. Grubumuzda sevgili Ali Sayar, Kemal Subaşı, sırdaşım İsmail, Kemalın kuzenleri Serap ve Süleyman vardı. Baktım, İstanbuldan kimi ararsanız orada. Çapkınlıkta rakipsizler arasında olan genç iş adamı sevgili Nadir Ermiş, çevresinden eksik olmayan melekleriyle hem tatil yapıyor hem de sahibi olduğu Minderlandin bayilerini dolaşıyor. Caliantede İstanbulluların yakından tanıdığı başarılı DJ David Şaboy çalıyor ve dinleyenleri koparıyor. Tolga Çinkitaş, kurduğu Dream Workers adlı organizasyon şirketiyle promosyon ve eğlence dünyasına da el atmış. Şefler Ahmet Akçay, Serkan Ayvaz ve Erzade Dağıtır, sağolsunlar, bir şeyler ikram etmek için çırpındılar ama toku ağırlamak zordur ya. Daha önce Joyda pideleri götürdüğümüz için meyveyle yetindik. Caliante gündüz saatlerinde hizmet verdiği için hafif bir mönü yapmış. Omlet, krep, sandöviç, tost, salata çeşitleri vardı. Hafif et ve tavuk yemekleri, pizzalar, pideler, makarnalar, her çeşit tatlı, alkollü içkiler mönünün belli başlı çeşitleri. Caliantenin telefon numarası (0232) 724 79 05 Evet, bugünlük bu kadar. Turumuza yarın devam edeceğiz. Yine en güzel günler sizin, artanlar benim olsun efendim. Yazara e-mail: sdudek@simge.com.tr