Cadde ‘Çiçek’ gibi defile

‘Çiçek’ gibi defile

04.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris’te düzenlenen ‘Haute Couture’ moda haftasında dünyaca ünlü modaevleri ve tasarımcılar, koleksiyonlarını sergiliyor. Belçikalı Margiela’nın tasarımları dikkat çekiyor

‘Çiçek’ gibi defile

Paris’te düzenlenen “Haute Couture” moda haftasına dünyaca ünlü modaevleri ve tasarımcıların koleksiyonları damgasını vuruyor. Belçikalı başarılı tasarımcı Maison Martin Margiela’nın abiye defilesi, moda severlerin büyük ilgisiyle karşılandı.
2013-2014 Sonbahar/Kış sezonu için davetlerde yarışacak elbiselerin görücüye çıktığı etkinlikte, Margiela’nın tasarımları kadar kullandığı başlıklar da beğeni topladı. Tüm modellerine elbiseleriyle uyum ve zıtlıklar taşıyan farklı başlıklar kullanan Margiela’nın çarşamba günkü defilesinde, çiçek teması, payet ve boncuk gibi ayrıntılara yer vermesi dikkat çekti. Kıyafetlerde tek renk veya iç içe geçmeyen renklerin öne çıktığı koleksiyonda renklerin başlıklarda zenginleştirildiği görüldü.

‘Gizemli’ kıyafetler
Yapıcı ve yıkıcı temasını öne çıkaran Margiela, mini geniş kesim şifon elbiseler, ipek, drapeli ceketler, parlak deri gibi ayrıntılara yer verdi. Defilede pembe, büyük beden kesim, etek uçları çiçeklerle süslü elbise ceket ve onu tamamlayan çiçekli başlıkla üstsüz bir modelin taşıdığı, üzerinde beyaz M harflerinin yazılı olduğu başlık dikkat çekti.
21 yıldır moda dünyasında olan fakat henüz kimsenin pek tanımadığı Margiela’nın yüzü ve başı kaplayan çiçek başlıklarıyla kendisiyle ilgili gizeme dikkat çektiği yorumları yapıldı. Zira, Margiela, ürünlerinin kendisinden daha önemli olduğunu savunarak kendisiyle ilgili bilgi vermekten kaçınıyor. Margiela’nın yüzü yalnızca bir kez 2008’de New York Times gazetesinde yer almıştı.