Cadde Çilek Kokusu: Romantik bir komedi

Çilek Kokusu: Romantik bir komedi

11.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapımını Gold Film’in, senaristliğini Aslı Zengin’in, yönetmenliğini ise Filiz Gülmez Pakman’ın üstlendiği ‘Çilek Kokusu’, her çarşamba saat 20.30’da Star TV’de ekrana geliyor

Çilek Kokusu: Romantik bir komedi

DEMET ÖZDEMİR: ‘Aslı’ kelebek gibi bir kız

Haberin Devamı

‘Kurt Seyit ve Şura’dan sonra ‘Çilek Kokusu’yla karşımıza çıktınız. Bu işte sizi çeken ne oldu?

Çok fazla şirket aradı, bir sürü senaryo okudum. Bütün işlerin neredeyse üç bölümü geldi, ‘Çilek Kokusu’ndan ise kızı anlatan 10 cümle... Faruk Turgut, “Senaryo hazır değil ama seni kaybetmek istemi-yoruz. Bu işe gerçekten uygun olduğunu düşünüyorum” dedi. Ben de romantik komedi yapmak istiyordum zaten. Kadronun oluşum aşamasında da bulunmak istediğimi söyledim ve el sıkıştık. “Evet” dediğimde, oyunculardan yönetmene hiçbir şey belli değildi.

İçinize sindi mi peki?

Yusuf (Çim) ve Mert Ekin’le (Daymaz) konuştuğumda göz- lerinin içine baktım, bu işi ne kadar istiyorlar diye. O hırsı ve “Gerçekten bunu biz yapacağız”ı gördükten sonra “Tamam” de-dim. Kadro muhteşem... Mine Tugay, Laçin Ceylan ve Mahir Günşiray... Öğrenmeye aç bir şekilde sete gittiğim için beni doyurabilen insanların oldu- ğunu görmek motive ediyor.

Haberin Devamı

Çekimler nasıl geçiyor?

Çok eğlenceli. Ekibin enerjisi çok yüksek ki ben asla hiç kimsenin enerjisinin düşmesine izin vermem. Çünkü onların enerjisi düşerse, benimki de düşer. Genç ekip, hem öğrenmeye hem de yeniliğe açık. Dizimiz hem kanalın etkisi hem de ekibin enerjisiyle diğerlerinden sıyrılacaktır diye umuyorum. Anne - baba kadrosu çok iyi isimlerden oluşuyor, onların izlenebilirlik durumlarını tartışmak bana düşmez zaten.

Canlandırdığınız ‘Aslı’ dizide iki erkek arasında kalacak sanırım.

Biraz öyle. Maddi durumu orta seviyede, karşısında zengin, en güzel evlerde yaşayan, en iyi okullarda okumuş iki genç var ve kuzenler. Aslında ‘Volkan’a aşık ama bir şekilde yolları ‘Burak’la kesişiyor.

‘Aslı’nın size benzeyen yanları var mı?

Karakteri bana hiç yakın değil. Kelebek gibi. Onun da yaşadığı sıkıntılar var fakat her şeyden olumlu bir şey çıkarmaya çalışıyor. Ben balık burcu ve hayalperest olduğum için bir anda yükseliyorum, istediğim olmadığı zaman melankoliye bağlayabiliyorum. Sadece annesine düşkünlüğü, sorumluluk sahibi olması bana benziyor. Ben de iş hayatına erken atıldım ve anneme bakmaya başladım.

Haberin Devamı

Bu dizinin kariyerinizi nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

İlk dizim ‘Sana Bir Sır Vereceğim’, pek anlayamadan “Ne olacak acaba?” heyecanıyla geçti. ‘Kurt Seyit ve Şura’ benim için çok iyi bir kurs oldu, oyunculuğumu pekiştirdim. ‘Çilek Kokusu’nun da iyi gideceğine

inanıyorum.

Kilo verdiğiniz dikkatimi çekti. Dizi için mi?

Evet, 6 - 7 kilo verdim. Yaz işi oldu- ğu için yeri geldiğinde şort ve bikini giyeceğim.

YUSUF ÇİM: İnatçılığı bana benziyor

Canlandırdığınız ‘Burak’ nasıl bir karakter?
Evin tek çocuğu. Şımarık, çevresine göre biraz ukala görünebilecek bir karakter. Amerika’ya gitmek istiyor ama gelişecek olaylardan sonra gidip gidemeyeceğini göreceğiz.
‘Burak’ kuzeniyle aynı kıza aşık olacak. Gerçek hayatta böyle bir durumla karşılaşsaydınız ne yapardınız?
Sonuna kadar giderdim herhalde, o da gidecektir. Zaten inatçı olması bana benziyor. Ama onun dışında pek benzemiyoruz. Bu projeyi seçme nedenlerimden biri de oydu, ‘Burak’ın bana göre tezat yönleri çok fazla. İnsanların dikkatini çekmeyi seven, ukala gibi görünüp aslında hiç öyle olmayan biri.
Kadroyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Birbirimizi yeni tanıyoruz ama inanılmaz bir uyum var. Ben çok nadir böyle enerjilerin tutacağına inananlardanım ama bizim uyumumuz harika oldu. Kısa sürede birbirimize alıştık.
Bu üçlü nasıl bir araya geldi?
Demet’le beni Twitter’dan yakıştırıyorlardı zaten. Bizim şansımız diziye başlamadan 2 -3 ay önce tanışmamız... O sırada provalar yaptık, senaryo üzerine çalıştık. O yüzden çok şanslı hissediyorum.
Sizce dizi hangi yönüyle seyirciyi yakalayacak?
Keyifli, güzel bir iş bekliyor seyirciyi.
‘Olsun Bir Kere’ adlı bir single çıkarmıştınız. Müzik çalışmalarınız devam ediyor mu?
Aslında müzikle ilgileniyorum. İki yıl önce single çıkardım ama yeni isimlere çok şans verilmiyor. Bu arada dizi teklifleri gelmeye başladı. Dizi yayınlandıktan sonra belki yeni bir single çıkarabilirim.
Mert Ekin Daymaz: Beklentiyi karşılayacağız
Diziye nasıl dahil oldunuz?
‘Not Defteri’ bittikten sonra sekiz aylık boşluğum oldu. Sonrasında 3 - 4 diziden teklif geldi. ‘Çilek Kokusu’nu okuduğumda ‘Bu olmalı’ dedim.
Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
‘Volkan’ iyimser, aklı başında, eğitimine önem veren biri.
‘Aslı’, ‘Volkan’ı mı yoksa ‘Burak’ı mı seçecek sizce?
‘Aslı’, başlarda ‘Volkan’dan hoşlanıyor ama o bunun çok farkında değil, çünkü aklında başka biri var. Eski kız arkadaşını düşündüğü için ‘Aslı’nın ona olan ilgisini fark etmiyor. Sonrasında neler olacak, ‘Aslı’ kimi tercih edecek bilmiyorum.
Ekiple uyum sağladınız mı?
Yusuf önceden arkadaşımdı, diğerleriyle yeni tanıştım. Ama çabuk uyum sağladım, güzel geçiyor çekimler. Beğenileceğine inanıyoruz. Daha çok 13 - 18 yaş arası kitleye hitap edecek bir iş.
Demet Özdemir - Aslı
19 yaşında zeki ve azimli bir kız. Annesiyle İstanbul’un orta halli mahallerinin birinde yaşar. Evin geçimini geçimini garsonluk
yaparak sağlar.
Yusuf Çim - Burak
Mahzaroğlu ailesinin küçük oğlu. Ailesinin aşırı şımartması, zengin bir hayat sürmesi Burak’ı sorumsuz ve vurdumduymaz biri haline getirir.
Ekin Mert Daymaz - Volkan
Karakteri Burak’ın tam zıttı. Yaşına göre olgun bir genç. Eski kız arkadaşı Deniz’den sonra kadınlara ve aşka güvenini, hevesini yitirmiştir.
Mahir Günşiray - Nihat
Türkiye’nin en zengin ve prestijli işadamlarından biri. Burak’ın babası ve Selda’nın eşi. Geleneksel değerlere bağlı, yardımsever ve cömert biri.
Mine Tugay - Elçin
40’lı yaşların başında, güzel bir kadın. Büyük bir kozmetik firmasının sahibi. Çağla’nın annesi. Tuttuğunu koparan, işini bilen, akıllı ve başarılı.
Laçin Ceylan - Selda
Nihat’ın eşi ve Burak’ın annesi. Oğluna aşırı düşkün. Onu için aile dostu Elçin’in kızı Çağla’yı, gelini olarak görmek en büyük hayali.