Cadde Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı!

Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı!

22.06.2022 - 12:21 | Son Güncellenme:

Ünlü Amerikalı komedyen Bill Cosby, 1975 yılında Los Angeles'taki Playboy Malikanesi'nde, o zaman 16 yaşında olan Judy Huth'a cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmış; ancak bu iddiaları '18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmeyeceğini' söyleyerek yalanlamıştı. 1 Haziran'da başlayan ve büyük yankı uyandıran davada, jüri üyeleri saatler önce kararlarını açıkladı. Karar sonrası Huth'ın avukatı ve Cosby'nin sözcüsünden ise peş peşe dikkat çeken açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı

Judy Huth, Los Angeles yakınlarındaki bir parkta film çekerken tanıştığı Bill Cosby'nın birkaç gün sonra kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüştü.

Haberin Devamı

BBC News Türkçe'nin haberine göre; Huth, Cosby'nin 'bir oyunun parçası olarak' kendisine alkol verdiğini, ardından da Playboy Malikanesi'ndeki yatak odasına götürerek cinsel ilişkiye zorladığını anlatmıştı.

"SALDIRI OLMADI"

85 yaşındaki Cosby'nin avukatları, Santa Monica'da 1 Haziran'da başlayan davada böyle bir saldırı olmadığını ve o sırada 16 değil 18 yaşında olduğunu savundukları Huth'ın, eğer iddia ettiği saldırı yaşandıysa neden film izleyip havuza girerek orada kalmaya devam ettiğini sorgulamıştı.

Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı

İDDİALARI REDDETTİ

Glokom hastalığı nedeniyle artık gözleri görmediği bildirilen Cosby ise duruşmaya video konferans sistemiyle bağlanmış ve cinsel saldırı iddiasını reddetmişti.

Mahkemede oynatılan ifade kayıtlarında Cosby, Huth'u hatırlamadığını söylemiş ve 18 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmeyeceği için olayın yaşanamayacağını dile getirmişti.

Haberin Devamı

Huth'ın avukatlarından Nathan Goldberg ise müvekkilinin olayın ardından ciddi anksiyete problemleri yaşadığını, Cosby hakkında diğer kadınların yaptığı cinsel saldırı şikayetlerinin ardından bu duyguların gün yüzüne çıktığını söylemişti.

KARAR ÇIKTI

Büyük yankı uyandıran davada karar, saatler önce çıktı. Jüri üyeleri, Cosby'nin, 18 yaşından küçük olduğuna inandığı Huth ile kasıtlı olarak 'zararlı cinsel temasta' bulunduğuna ve bu davranışının reşit olmayan birine yönelik 'doğal olmayan veya anormal cinsel ilgiden' kaynaklandığını bildirdi.

Jüri, Bill Cosby'yi Playboy Malikanesi'nde 1975 yılında, gençken kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan Judy Huth'un lehine karar verdi ve Cosby'nin, Huth'a 500 bin dolar tazminat ödemesine hükmedildi.

Avukatları karar için mahkemede hazır bulunmasına rağmen, eski aktör Cosby ise orada değildi.

Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı

"GURUR DUYUYORUZ"

Huth'un avukatı Gloria Allred, jüriye kararı için teşekkür etti ve şöyle konuştu:

Onu temsil etmekten onur duyuyoruz. Yıllar boyunca sesini yükselten ve güçlü erkekler tarafından gördüklerine inandıkları adaletsizlik ve istismar karşısında sessiz kalmayı reddeden tüm kadınlara teşekkür etmek istiyorum... Bayan Huth'la ve Bill Cosby'ye karşı kazandığımız zaferle gurur duyuyoruz.

Cosby'nin sözcüsü Andrew Wyatt ise, oyuncunun ekibinin jüri kararına itiraz etmeyi planladığını, ancak bunun yine de oyuncu için bir 'kazanç' olduğunu, çünkü ödemesi gereken tazminatın Huth'ın avukatı Allred'in talep ettiği 8 milyon dolardan çok daha az olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Cinsel saldırıyla suçlanan Bill Cosby için karar çıktı

ONLARCA KADIN TARAFINDAN SUÇLANDI

Öte yandan #MeToo hareketinin başlamasının ardından 50'den fazla kadın, "Amerika'nın babası" olarak bilinen Cosby'i, 1960'ların ortasından itibaren kendilerine cinsel saldırıda bulunmakla suçlamıştı.

2018 yılında, bir kadına 2004'te ilaç vermek ve cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunan Cosby, 10 yıl hapis cezası almıştı. Pensilvanya Yüksek Mahkemesi daha sonra mahkumiyet kararını bozarak 3 yıl hapis yatan Cosby'yi serbest bırakmıştı.