Cadde COOL FESTiVAL!

COOL FESTiVAL!

16.05.2012 - 23:27 | Son Güncellenme:

Üç yıldır İstanbullu sanatseverleri, alanlarında isim yapmış yerli ve yabancı önemli kültür insanlarıyla buluşturan Istancool, 25-27 Mayıs arasında kültür-sanat hayatımızı renklendirecek. Festivalin bu yılki onur konuğu, tasarımcı Karl Lagerfeld

COOL FESTiVAL


2009’da Demet Müftüoğlu Eşeli ve Alphan Eşeli’nin kurduğu İstanbul’74, İstanbul’un kültürel ruhunu ve zenginliğini dünyaya açmayı hedefliyor. Kuruluşun diğer amacı da uluslararası kültür ve sanat platformunun en iyi örneklerini, İstanbul’a taşıma konusunda öncü olmak. Bu çerçevede ilkini 2010’da düzenledikleri Istancool Festivali’nin üçüncüsünü yapıyorlar.
Festivalin içeriği, bu yıl da dopdolu:
Moda, sanat, yayıncılık, müzik ve sinema alanlarında dünyanın en yenilikçi ve üretken kurumlarının işbirliğiyle, içeriği daha da kuvvetlenmiş bir programla, ücretsiz ve herkesin katılımına açık bir etkinlik olarak kurgulanan festivalde, sanatçı buluşmaları ve kültürler arası alışveriş baş köşede.

Haberin Devamı

COOL FESTiVAL

Festivalin onur konuğu Lagerfeld
İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festİvalİ Istancool’un bu yıl onur konuğu dünyaca ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld.
Lagerfeld’in yanı sıra, dünyanın en ünlü moda fotoğrafçılarından İtalyan sanatçı Mario Sorrenti, dünyanın en saygın ve köklü modaevlerinden Givenchy’nin kreatif direktörü İtalyan tasarımcı Riccardo Tisci, Amerikalı çağdaş sanatçı Nate Lowman gibi sinema, moda, tasarım ve daha birçok sanat dalında önemli isimler, İstanbul’da biraraya geliyor.
Istancool, sizi sanatsal deneyimlemeler, yaratıcı keşifler, sergiler, film gösterimleri, söyleşiler ve panellerle çağımızın önemli ve kritik konuları üzerinde fikir alışverişi yapmaya davet ediyor. Ayrıntılı bilgi için www.istanbul74.com.

Haberin Devamı

COOL FESTiVAL

Başarıları büyük
Bugüne kadar yolu İstanbul’a düşenleri listelersek, Istancool’un başarısı da ortaya çıkıyor. Sözgelimi, Gore Vidal gibi bir yazar/eylemciyi, Hanif Kureyşi ve Naipaul gibi edebiyatçıları daha ilk yılında İstanbul’a getirebilmek kolay olmasa gerek. Geçen yıl da, durum değişmedi, hatta bir önceki yıla göre daha da gelişti festival. Courtney Love, 2011’de İstanbul’u ziyaret eden en sansasyonal isimdi. Kirsten Dunst ve Tilda Swinton gibi dünya çapında iki oyuncuyu İstanbul’da ağırladılar. Tabii, efsanevi yönetmen Terry Gilliam’ı da unutmamak lazım.

COOL FESTiVAL

2010 katılımcıları

* Daphne Guiness
* Franca Sozzani
* Gareth Pugh
* Gore Vidal
* Hanif Kureyşi
*Jefferson Hack
* Kim Jones
* The Misshapes Lily Cole
* Michael Nyman
* Philip Treacy
* Vs. Naipaul
* STephen Frears
* Tony Chambers
* Tony Elliot
* Terence Koh
* Zaha Hadid
* Waris Ahluwalia
* Atilla Dorsay
* Elif Şafak
* Haluk Akakçe
* Levent Çalıkoğlu
* Leyla Umar
* Muammer Brav
* Özalp Birol
* Serdar Gülgün
* Taner Ceylan
* Vecdi Sayar

2011’de yolu İstanbul’a düşenler

*Courtney Love
* Dan Colen
* Haider Ackermann
* Jefferson Hack
* Kirsten Dunst
* Michael Stipe
* Marco Mueller
* Ryan McGinley
* Sandro Kopp
* Stephen Jones
* Sam Taylorwood
* Sophie Calle
* Thomas Dozol
* Tilda Swinton
* Terry Gilliam
* Hakan Günday
* Murathan Mungan
* Murat Daltaban
* Muammer Brav
* Nurgül Yeşilçay
* Reha Erdem
* Serra Yılmaz