Cadde Coşkun Sabah kimdir, nereli, kaç yaşında? Coşkun Sabah hayatı, şarkıları

Coşkun Sabah kimdir, nereli, kaç yaşında? Coşkun Sabah hayatı, şarkıları

18.05.2022 - 19:09 | Son Güncellenme:

Kendine has tarzı ile 1990'lı yılların başında büyük çıkış yapan Coşkun Sabah, önemli bir ud sanatçısıdır. Sabah, Beni Unutma - Aşığım Sana adlı albümü ile adını duyurdu. Elektro ud ile sahne performansları öne çıkıyor. Peki, Coşkun Sabah kaç yaşında?

Coşkun Sabah kimdir, nereli, kaç yaşında Coşkun Sabah hayatı, şarkıları

Coşkun Sabah, Diyarbakır'da doğdu. Sahne almaya devam eden sanatçı, birçok parçası ile büyük ilgi görüyor. Annesinin adını verdiği Roza adında kızı vardır. İşte, Coşkun Sabah biyografisi...

Haberin Devamı

COŞKUN SABAH KİMDİR?

Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Evli ve iki kız babasıdır. Çok sayıda hit olmuş bestesi bulunan isim, 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup TSM-Pop ve fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yaptı. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.

1990 yılında çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerindendir. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı mekânda çıkmakıyordu.

Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya'da yaşayan Bülent Sabah ise ağabeyidir. 1997 yılında tasarladığı elektro ud ile sahne performansını artırtı.