Cadde 'Dali’nin Kadınları' büyük beğeni topladı

'Dali’nin Kadınları' büyük beğeni topladı

14.10.2018 - 16:04 | Son Güncellenme:

Başrollerini Hatice Aslan (Edith Piaf), Devrim Nas (Kişi), Hande Soral (Frida Kahlo), Gülin İyigün (Marlyn Monroe) ve Açelya Devrim Yılhan’ın (Virginia Woolf) paylaştığı, merakla beklenen 'Dali’nin Kadınları' oyunu büyük beğeni topladı.

Dali’nin Kadınları büyük beğeni topladı

İlk iki oyunun biletleri tükenen ve kapalı gişe oynayan oyunun prömiyerine; Şebnem Özinal, Yıldız Kültür, Serpil Tamur, Ülkü Duru, İşdar Gökseven, Selen Öztürk, Özen Yula, Nurettin Sönmez, İsmail Demirci, Sabahat &Hamdi Soral ve Bedirhan Soral gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

Erdi Işık tarafından kaleme alınan, Ali Düşenkalkar’ın yönetmenliğini yaptığı, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen oyun, tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü.

Yönetmen Ali Düşenkalkar, "Dünyada hiçbir zaman bir araya gelmemiş dört kahramanın başından geçmiş fantastik bir hikaye seyredeceksiniz. Bir kahramanın zihninde yarattığı bu seçkin kadınlar; Edith Piaf, Virginia Wolff, Frida Kahlo ve Marilyn Monroe. Dali’nin kadınları. Dünyanın en çılgın, deli ressamı Salvador Dali’nin verdiği bir davete giderler. Ve sürprizlerle dolu oyun başlar" şeklinde konuştu.

Oyunun konusu:
Dünya tarihinde büyük iz bırakmış isimler Marilyn Monroe Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo, Salvador Dali cinayetinde şüpheli konumundadır. Dali’nin öldürüldüğü bıçakta parmak izleri bulunmuştur. Kahramanımız, katilin kim olduğunu bulmaya çalışır ve böylece kendi iç dünyasını ve hayatını sorgularken bulur. Ütopik bir evrende geçen, yer ve zaman kavramının kaybolduğu Dali’nin Kadınları her biri ayrı renk olan efsaneleri bir araya getiriyor. Çarpıcı ve değişik bir üslup ile sahneye aktarılacak olan ve absürt komedi olarak nitelendirilen, aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarının da olduğu oyunda izleyiciler, olağandışı bir yüzleşmeye tanık olacak... “Dali’nin Kadınları” oyunu, Anadolu Efes’in katkılarıyla, HDI Sigorta’nın desteğiyle, Karnaval Radio Türkiye’nin radyo sponsorluğu ve Hürriyet’in medya sponsorluğu ile tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.