Cadde Didem Arslan Yılmaz kimdir, kaç yaşında? Didem Arslan Yılmaz biyografisi...

Didem Arslan Yılmaz kimdir, kaç yaşında? Didem Arslan Yılmaz biyografisi...

13.08.2021 - 07:56 | Son Güncellenme:

Didem Arslan Yılmaz kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Hafta içi her gün Show TV ekranında yayınlanan gündüz kuşağı programının sunucusu olan Didem Arslan Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Didem Arslan Yılmaz kimdir, kaç yaşında?

Didem Arslan Yılmaz kimdir, kaç yaşında Didem Arslan Yılmaz biyografisi...

Didem Arslan Yılmaz Show TV ekranında yayınlanan Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programını sunmaya başladı. Türkiye'de yaşanan kayıp olayları, işlenen cinayetler, dolandırıcılık olayları gibi birçok konunun işlendiği gerçekten hayatın içerisinden yaşamlarının konu edindiği Didem Arslan Yılmaz'la Asla Vazgeçme programının sunucusu olan Didem Arslan Yılmaz mesleğe 1992 yılında başladı. İşte Didem Arslan Yılmaz hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

DİDEM ARSLAN YILMAZ KİMDİR?

Didem Arslan Yılmaz 12 Ocak 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gazetecilik kariyerine 1992 yılında Flash TV'de başlayan Didem Arslan Yılmaz, birçok TV kanalında haber programı sunmasının ardından son olarak Show TV ekranında yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Asla Vazgeçme adlı programı sunmaktadır.

Aslen Sivas'lı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da doğdu. Babası Kasım Arslan, Annesi ise Makbule Arslan'dır. Kadıköy Kız Lisesi ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Mina isminde bir kızı olup, Kürşat Yılmaz ile evlidir.

Gazeteciliğe 1992'de Flash TV'de haber sunarak başladı. Sonra Kanal D'ye geçerek muhabirlik yaptı. Çalar Saat programını Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sundu. Daha sonra Uğur Dündar ekibinde Star TV'ye geçti. Daha sonra 2004 yılında Habertürk'e geçti ve Haber Sahası programını sundu.

Haberin Devamı

Haber yolculuğu CNN TÜRK'te 4 yıl boyunca devam etti. Organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün birlikte organize ettiği "Hayata Bağış" kampanyası büyük farkındalık yarattı. Organ bağışlarında artışlar gözlendi.

CNN TÜRK'ün ardından 2007-2016 yılları arasında 9 yıl boyunca Haber Türk'teydi. Habertürk'te 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sundu.

13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye’nin Nabzı programlarını sunan Didem Arslan Yılmaz, 22 Mayıs 2016'da kanal ile yolları ayırdıktan sonra Twitter'dan yaptığı açıklamayla CNN Türk'ten ayrıldığını ve Habertürk'e geri döndüğünü söyledi. 2020 Ağustos ayında ise Habertürk'teki görevini bırakarak Show TV'de Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programını sunmaya başladı.

Ödülleri

2005: “Kaçak ambulanslar“ haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü.

2013: "Türkiye'nin Nabzı" programına Yılın En İyi Tartışma Programı kategorisinde Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülü.

2014: "Türkiye'nin Nabzı" programından dolayı Medya Etik Konseyi tarafından TV Haber Etik Ödülü.

Haberin Devamı

2015: "Türkiye’nin Nabzı" programından dolayı Magazin Gazetecileri Derneği’nin 21. Altın Objektif Ödülleri, Savaş Ay Özel Ödülü.