Cadde Doğu Demirkol kimdir kaç yaşında aslen nereli? Maske Kimsin Sen jürisi Doğu Demirkol film ve dizileri

Doğu Demirkol kimdir kaç yaşında aslen nereli? Maske Kimsin Sen jürisi Doğu Demirkol film ve dizileri

09.01.2022 - 20:15 | Son Güncellenme:

Doğu Demirkol kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kariyerine 2018 yılında Ali Atay'ın yönettiği Ölümlü Dünya filmi ile adım atan oyuncu sonrasında Ahlat Ağacı filminde rol aldı. İşte Doğu Demirkol hayatı ve kariyeri...

Doğu Demirkol kimdir kaç yaşında aslen nereli Maske Kimsin Sen jürisi Doğu Demirkol film ve dizileri

Doğu Demirkol hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. 1988 yılında Ankara'da dünyaya gelen Doğu Demirkol ilk olarak Yetenek Sizsiniz programına yarışmacı olarak katılmasının ardından 2016 yılında Güldür Güldür Show'da yaptığı komedi programları ile adından söz ettiren Doğu Demirkol şimdilerde Maske Kimsin Sen programının jüri koltuğunda yer alıyor

Haberin Devamı

DOĞU DEMİRKOL KİMDİR?

Aydın Doğu Demirkol 7 Eylül 1988 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Türk komedyen ve oyuncudur.

Mersinli avukat bir anneyle Çerkes kökenli Balıkesirli doktor bir babanın oğlu olarak Ankara'da doğdu. Ortaokulu Amasya’da liseyi ise Ankara’da okudu. Lisans eğitimi için İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Önceleri sosyal medya üzerinden çeşitli komedi video çalışmaları yapan Demirkol, 2012 yılında Yetenek Sizsiniz yarışmasına katıldı. 2016 yılında BKM'de Açık Mikrofon adıyla gösteriler yaptı. Buradaki başarısından sonra Güldür Güldür adlı programa konuk olarak katılıp kısa bir stand-up gösterisi sundu.

Daha sonra; Beşiktaş Kültür Merkezi, Ataşehir Dasdas Sahne, Ankara Yılmaz Güney Sahnesi, Beylikdüzü Torium Sahne ve daha birçok mekanda tek kişilik stand-up gösterileri gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

DOĞU DEMİRKOL KARİYERİ

2018 yılında Ali Atay'ın yönettiği Ölümlü Dünya filminde canlandırdığı "Zafer" karakteri ile sinema hayatı başladı. Aynı yıl İlk gösterimi 71. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirilen Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı filminde "Sinan Karasu" karakteriyle başrolde yer aldı.

2020 yılı Ocak ayında TRT 1'de 19 bölüm yayınlanan Tutunamayanlar adlı ilk Televizyon dizisinde "Tarık Şakrak" karakterini canlandırdı. Aynı yıl İbrahim Büyükak'ın senaryonusunu yazıp oynadığı Bayi Toplantısı adlı sinema filminde canlandırdığı "Adem Ballı" karakteri ile başrolü paylaştı. 2020 yılına veda ederken Digital Platform GAİN'de yayınlanan yılbaşına özel hazırladığı stand-up gösterisi gerçekleştirdi.

2021 yılında internet platformu BluTV tarafından yayınlanan ve kendi hayatını konu aldığı absürt komedi tarzındaki Doğu adlı[10] dizide oynuyor. Aynı yıl Ocak ayında Mustafa Sandal ile düet yaptığı Tekrar adlı single çalışmasının normal ve kısa film olmak üzere 2 versiyonunun yayınlandığı skeç tadındaki farklı tarzıyla dikkat çeken klibinde Musti'nin eski kliplerine göndermede bulunuldu.

DOĞU DEMİRKOL FİLMLERİ

2018 Ahlat Ağacı - Sinan Karasu

2018 Ölümlü Dünya - Zafer

Haberin Devamı

2022 Bayi Toplantısı - Adem Ballı

DOĞU DEMİRKOL DİZİLERİ

2020 Tutunamayanlar - Tarık Şakrak

2021 Doğu - Doğu Demirkol