CaddeDÜNYA ŞEFLERiNDEN MSA’YA ÖDÜL

DÜNYA ŞEFLERiNDEN MSA’YA ÖDÜL

09.09.2011 - 20:30 | Son Güncellenme:

Dünya Şefler Birliği (WACS), profesyonel aşçılık ve pasta-ekmekçilik alanlarında verdiği eğitimlerdeki yüksek kalite standartlarından dolayı Mutfak Sanatları Akademisi’ni (MSA) ödüllendirdi.

DÜNYA ŞEFLERiNDEN MSA’YA ÖDÜL

2006 yılından beri İngiltere Kraliyet Akademisi’ne bağlı uluslararası mesleki eğitim organizasyonu City&Guilds akreditasyonuyla eğitim veren MSA, Türkiye’de WACS tarafından akredite edilen ilk ve tek profesyonel aşçılık okulu oldu.
7 Eylül 2011 tarihinde MSA Maslak Kampüsü’ndeki Electrolux Auditorium’da gerçekleştirilen ödül töreninde WACS Eğitim Komitesi Başkanı John Clancy’nin verdiği ödülü MSA adına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan kabul etti. Özaslan bakanlık olarak mutfak eğitimiyle ilgili her türlü girişime destek olacaklarını söyledi. MSA Genel Müdürü Sitare Baras da 2009 yılında 2.2 milyon dolarlık yatırım yaparak akademinin kapasitesini dört katına çıkardıklarını açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Son iki yıl içinde attığımız bu adımlar, bugün yılda uluslararası diplomalı,
750 profesyonel aşçı yetiştirmemize olanak veriyor. Yılda 28 milyon turisti ağırlayan ülkemizde yalnızca yiyecek-içecek sektörü 10 milyar doları aşıyor ve yılda 400 binin üzerinde bir iş gücü yaratıyor. Doğru temel eğitimi almış, vizyon sahibi ve tam donanımlı yiyecek-içecek profesyonellerine önemli bir ihtiyaç var. Umarız bu amaca hizmet eden, MSA gibi okullar daha da çoğalır.”