Cadde Dünyanın gözü bu filmlerde

Dünyanın gözü bu filmlerde

12.05.2010 - 02:06 | Son Güncellenme:

63. Cannes Film Festivali bugün başlıyor. İşte festivalin en ihtişamlı filmleri

Dünyanın gözü bu filmlerde

Wall Street: Money Never Sleeps
Dünya ekonomik krizle çalkalanırken, Oliver Stone bir kez daha Wall Street’i kurtarıyor. Michael Douglas’ın canlandırdığı ünlü karakter Gordon Gekko hapisten çıkıyor. Douglas’a bu kez Shia LaBeouf eşlik ediyor. Kadroda ayrıca Carey Mulligan, Josh Brolin, Frank Langella, Susan Sarandon ve tabii ki Charlie Sheen var.

Haberin Devamı

Robin Hood
Ridley Scott’u, ‘Gladyatör’den 10 yıl sonra bir kez daha Russell Crowe ile buluşturan Robin Hood, aynı zamanda Cannes Film Festivali’nin açılış filmi. Bu rol için dört ay okçuluk dersi alan Crowe’a filmde Cate Blanchett ve William Hurt eşlik ediyor.

You Will Meet a Tall Dark Stranger
Woody Allen, ‘Vicky Cristina Barcelona’dan sonra yine yıldız oyuncuları bir araya getiriyor. Londra’da çekilen filmde Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Antonio Banderas ve Freida Pinto rol alıyor.

Fair Game
Naomi Watts ve Sean Penn, deşifre edilen CIA ajanı Valerie Plame’in hikayesinde başrolde. Filmin senaryosu, Plame’in diplomat eşi Joseph Wilson’un yazdığı ‘The Politics of Truth’ adlı kitaptan esinleniyor.

Haberin Devamı

Biutiful
‘21 Gram’, ‘Babil’ gibi filmlerin yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu bu kez kamerasını Barselona’ya çeviriyor. Bir gerilim olan Biutiful hakkındaki bilgiler başroldeki Javier Bardem’in canlandırdığı karakterin ‘Kolera Günlerinde Aşk’taki performansını unutturacağını söylüyor.

Blue Valentine
Yönetmen Derek Cianfrance’ın filmi evliliklerini kurtarmaya çalışan bir çift üzerine. Ryan Gosling ve Michelle Williams’ın rol aldığı dram Sundance Film Festivali’nde jüri özel ödülü aldı.