Cadde 'Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum!'

'Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum!'

02.03.2024 - 12:27 | Son Güncellenme:

Oyuncu, senarist ve yazar Suphi Tekniker, TRT 2'de ekranlara gelen 'Film Gibi Hayatlar' programında, Yeşilçam efsanelerinden Hülya Koçyiğit'in sorularnı cevapladı.

Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum

Birçok unutulmaz Yeşilçam filminin senaryosuna da imza atan Suphi Tekniker, tiyatro kariyerinin nasıl başladığını anlattı.

Haberin Devamı

"MESLEĞİME AŞIKTIM"

Ailemin sanatla pek ilgisi yoktu. 'Tiyatrocu olacağım' deyince babam kıyameti kopardı. Mülkiyeye girip vali olmamı isterdi. Muhsin Ertuğrul bana 'Ne olmak istiyorsun?' diye sorduğunda ‘Tiyatroda hamal olmak istiyorum’ dedim. Mesleğimi çok severim. Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum. Mesleğime aşıktım. Darülbedayi oyuncularının son kuşağıyım. Hep Darülbedayi hocalarıyla çalıştım, onlardan çok şey öğrendim. Mesela çok güzel konuşurlardı. Güzel konuşmasını onlardan öğrendim.

Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum

"ROL ŞENER ŞEN'E CUK OTURDU"

Hülya Koçyiğit’in "Unutamadığın bir anın var mı?" sorusu üzerine Tekniker, "Hababam Sınıfı filmini çekerken Ertem Eğilmez bana 'Badi Ekrem’i kim canlandıracak?' diye sordu. Ben de hemen Şener Şen dedim. Sonra bir daha sordu, yine Şener Şen dedim. Ertem Eğilmez ile görüştü ve Şener Şen, Badi Ekrem’i canlandırdı. Daha önce rol aldığı filmler oldu ama bu rol Şener’e cuk oturdu" yanıtını verdi.

Dünyaya bir daha gelsem yine tiyatrocu olurdum