Cadde EFSANE iPHONE’UYLA GÖMÜLDÜ

EFSANE iPHONE’UYLA GÖMÜLDÜ

06.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Beyazperdenin en büyük aktörlerinden Tony Curtis, Las Vegas’ta 400 kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

EFSANE iPHONE’UYLA GÖMÜLDÜ

Sahneye önce Jamie Lee Curtis çıktı. Gözyaşları içinde “Biraz maşuganaydı (İbranice çılgın), ama hep hayat doluydu. Onun kanıtı bizleriz. Onun liderliğinde yürüdük. Hepimizde ondan bir parça var” dedi.
Sinemada ‘Çığlıkların Kraliçesi’ diye bilinen Jamie Lee Curtis, geçen çarşamba 85 yaşında kaybettiği babası için Las Vegas’ta Palms Mezarlığı’nda önceki gün düzenlenen törende bu kelimeleri sarf etti. Tony Curtis’in Janet Leigh ile evliliğinden olan kızı Lee Curtis “Mesele ne olursa olsun yanıt ’sevgi’. Bu cümleyi babamın hatırası olarak hatırlayın” diye tamamladı konuşmasını.

Haberin Devamı

Kahkahalar ve hıçkırıklar
Daha sonra Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger sahne aldı ve Tony Curtis’in dehasını vurgulayan bir konuşma yaptı: “Ben hiçbir şeyken bile üzerimde çok dururdu.” Törende Curtis’in 16 yıllık karısı Jill, gözyaşları içinde birlikte geçirdikleri zamanı anan duygusal bir konuşma yaptı. Jill, Tony Curtis’in favori Armani fuları ve sürüş eldivenleriyle birlikte toprağa verildiğini, çünkü artık otomobil kullanamasa bile bu aksesuarlarından vazgeçemediğini anlattı.
ABD’nin dört bir yanından bazısı Marilyn Monroe, bazısı Elvis Presley kostümü içinde, bazısı ünlü, bazısı değil 400 kişi efsane aktöre son kez veda edebilmek için Las Vegas’a akın etti. Törende zaman zaman kahkahalar yükseldi, bazen de hıçkırıklar.

Haberin Devamı

Tatlandırıcısı da mezarda
Beyaz giyinme tutkusu bilinen Curtis, en sevdiği beyaz süveteri, beyaz fuları ve kolunun altında en sevdiği Stetson şapkasıyla toprağa verildi. Tony Curtis ile gömülenler yalnızca bunlar değildi. Yedi paket yapay tatlandırıcı Splenda, bir iPhone, madalyalar, altın paralar ve son çocuğunun bebeklik ayakkabıları da onunla birlikte ebedi bir yolculuğa çıktı.
Aktör, geçen çarşamba Henderson’daki evinde saat 21.30’da kalp krizinden öldü. Son birkaç yıldır sağlığı iyice bozulmuş, hareket kabiliyeti tekerlekli sandalyeyle sınırlanmıştı.

Reklam evliliği
Komediden drama, ‘Bazıları Sıcak Sever’den ‘Spartaküs’e 140 filmde rol alan Tony Curtis, kadınlar konusunda da azımsanamayacak bir kariyer yapmıştı. Altı kez evlenen Tony Curtis, Marilyn Monroe ve Natalie Wood gibi döneminin en yüksek profilli kadınlarıyla ilişkiler yaşamıştı. Evlilik furyasınıysa daha sonra ‘reklam evliliği’ diye itiraf edeceği Janet Leigh ile başlatmıştı. Öldüğünde yanında olan eşi Jill Vandenberg ise ondan 45 yaş küçüktü.
Tony Curtis’in efsaneliğe uzanan yolculuğa, 1948’de 23 yaşında Universal ile haftada 100 dolar maaş karşılığında sözleşme imzalamasıyla çıkmıştı.