Cadde EN BÜYÜK EKSiĞiM SEVGi

EN BÜYÜK EKSiĞiM SEVGi

22.09.2014 - 21:29 | Son Güncellenme:

Türk Pop Müziği’nin yeni sesi Fulin, ‘Firardayım’ isimli ilk single’ını çıkardı. Fulin, “İnsanlar şimdiden beni çok sevdi çünkü hayatım boyunca en büyük eksiğim sevgi oldu”

EN BÜYÜK EKSiĞiM  SEVGi

Şarkı sözü yazarlığından, beste çalışmalarına, gitar performanslarından moda tasarımcılığına, kimyagerlikten baleye on parmağında on marifet olan Fulin; hep hayalini kurduğu albümünü çıkardı.
Fulin, ‘Firardayım’ adını verdiği single’ını ve müzik hayatını anlattı.

Haberin Devamı

Müziğe ilginiz ne zaman başladı?
4 yaşımdayken yavaş yavaş ilgi duymaya başladığımı hayal meyal hatırlıyorum. Nerede klavye görsem gidip yapışırdım. Babamın arkadaşlarından birinin kızında bir pembe klavye vardı ki, hayallerimi süslerdi. Bir gün arabayla giderken, babam sağa çekip indi ve elinde o pembe klavyeyle kapıyı açtı. Hayatım boyunca unutamayacağım bir sürpriz oldu benim için. Hâlâ aklıma geldikçe o anı yaşıyorum. O andan itibaren, müzik hayatımdan hiç çıkmadı.

Henüz yolun başındasınız. Müzikten beklentiniz nedir?
Müzik benim yaşam amacım. Sanki hayata müzik için gelmiş gibi hissediyorum. Çocukluğumdan beri müziğin bir gün hayatımın tamamını ele geçireceğini biliyordum. Müzik benim için büyülü bir dünya. İçine girdiğim zaman her şeyden soyutlanıyorum. O çok meşhur “Anı yaşa, anda ol” lafı var ya; ben müzikle bütünleştiğimde zaman kavramı anlamını yitiriyor. Müzikten beklentim yok, müziğin benden beklentisi var bence.. Bir an önce içimde kopan fırtınaları hayata geçirmek istiyorum.

Haberin Devamı

En çok kimleri dinlersiniz?
Genelde beni benden alan her müziği dinliyorum. Dil, din, ırk ya da tarz benim için farketmiyor.

Single’ınızın hazırlık aşamasından bahseder misiniz?
Evet kısa zamanda büyük ilgi topladı ilk maxi-single çalışmamız. İnsanlar çok sevdi. Başlarda çok büyük çekincelerim vardı çünkü yeni birini sektör kolay kolay kabul etmiyor. Halk kolay kolay benimsemiyor. Çok şükür korktuğum şeyler başıma henüz gelmedi. İnsanlar şimdiden beni çok sevdi ve ben de onları çok seviyorum çünkü hayatım boyunca en büyük eksiğim sevgi oldu...
Maxi single albümde Emrah Karaduman’la çalıştım. Aynı şekilde albüm supervizorlügünü de Emrah Karaduman üstlendi. Yapımcımız ise değerli Umut Kuzey ve Özlem Özbakan.

Şarkılar size mi ait? Ve bu çalışmada en çok güvendiğiniz şarkı hangisi?
Şarkıların beste ve düzenlemeleri Emrah’a ait. ‘İçinden Oku’ isimli şarkının sözleri bana ait; ‘Aşk Bu Biter mi?’yi Emrah yazdı. Sonuçta iki şarkının da yeri farklı, ikisi de güzel oldu bence.

Ve single’ın ilk klibi de yayınlandı. Klipten bahseder misiniz? Nasıl hazırlandınız, nasıl çekildi?
Klibi Gökhan Palas yönetmenliğinde çektik. Çok güzel bir iş çıkardığını düşünüyorum. Çok yenilikçi bir insan. Klip kostümlerini Özgür Mete hazırladı. Özellikle beyaz kostüm çok ilgi ve beğeni topladı. Bununla beraber çok ilginç bir şey söyleyeyim, dans kıyafetleri siyah çoraplardan yapıldı. Bildiğiniz siyah kadın çoraplarını üstümüze geçirdik ve yırttık; sonuçta güzel bir görüntü yakaladık diye düşünüyorum.
Klip Ömerli’de açık havada çekildi. Öğlen sıcağında kavrulduğumuzu, yırtık çorapların içinden geçen yakıcı güneşin tenimizde hissettiğimizi hatırlıyorum.

Haberin Devamı

DANS BENiM iKiNCi AŞKIM

Dans etmeyi seviyor musunuz? Dünyada en iyi dans eden yıldızlar kimler sizce?
Dans, müzikten sonraki ikinci aşkım.. İnsan dans ederken müziğin içine daha çok giriyor. Çocukken bale ve dans dersleri aldım. Dünya starlarına baktığımda; hepsi dans ediyor, aynı zamanda da şarkı söylüyor. Bunun kolay bir şey olmadığını baştan beri biliyordum. İnanılmaz emek isteyen, ter isteyen bir iş. Küçükken Britney Spears’ın dansını çok beğenirdim. Aynı şekilde Rihanna, Beyonce, Justin Timberlake.

Haberin Devamı

iLGiNÇ KELiMELERiM VAR

Söz-bes­te ça­lış­ma­la­rı­nız var mı?
Ço­cuk­lu­ğum­dan be­ri bir şey­ler ya­zar du­rur­dum. Oku­du­ğum ki­tap­la­rın her bi­ri­nin hi­ka­ye­si fark­lı. Okur­ken ka­rak­ter­le­rin ye­ri­ni ala­bi­li­yo­rum, on­lar gi­bi dü­şü­nüp on­lar gi­bi his­se­di­yo­rum. Bu da bir sü­re son­ra be­ni şar­kı söz­le­ri yaz­ma­ya teş­vik et­ti. Ak­la ha­ya­le gel­me­yen il­ginç ke­li­me­ler bu­lu­yo­rum ba­zen. As­lın­da baş­lar­da be­nim en bü­yük ha­ya­lim mü­zik yap­mak­tı, aran­jör­le­re hay­ran­dım. Çok es­ki bir klav­yem var, ka­fa­ma es­tik­çe oda­ma ka­pa­nıp bir şey­ler ya­pı­yo­rum, bun­la­rın için­den bes­te­ler çı­kı­yor, ço­ğu­nu kay­de­di­yo­rum.