Cadde En Büyük Şaban nerede, ne zaman çekildi? En Büyük Şaban filminin konusu ve oyuncuları...

En Büyük Şaban nerede, ne zaman çekildi? En Büyük Şaban filminin konusu ve oyuncuları...

07.06.2020 - 21:33 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ın en sevilen filmlerinden olan En Büyük Şaban, bu akşam ekranlara geliyor. Senaryosunu Suphi Tekniker'in yazdığı En Büyük Şaban'ın yönetmen koltuğunda Kartal Tibet oturuyor. 100 dakikalık filmde Kemal Sunal'a Nilgün Bubikoğlu eşlik ediyor. İşte filmle ilgili ayrıntılar...

En Büyük Şaban nerede, ne zaman çekildi En Büyük Şaban filminin konusu ve oyuncuları...

En Büyük Şaban filmi 1983 yılında çekildi. Başrolde Türk sinemasının efsane ismi Kemal Sunal'ın yer aldığı İstanbul'un çeşitli semtlerinde çekilen En Büyük Şaban filminin konusu nedir? En Büyük Şaban filminde kimler oynuyor?

EN BÜYÜK ŞABAN FİLMİ KONUSU NEDİR?


Kayseri'de köyünde tarlasını satarak İstanbul'a köşeyi dönmek için gelen Şaban amcasının oğlunu araması amacıyla başlar. Otobüsten dışarı adımını atmasıyla tokadı yemesi bir olur. Uyanık bir adam Boğaziçi Köprüsünü satarak onu dolandırır. Sonra Şaban o kişiyi aramaya koyulurken onu asmakta olan bir kişi görür ve ona yardım eder. O vakitten sonra çok sıkı dost olurlar; ama kurtardığı kişide bir sıkıntı vardır. İçkici olan bu kişi ayılınca hiçbir şeyi anımsamamaktadır ve de Şaban'la da hep sarhoş olduğu zamanda arkadaş olur. Kendine gelince hiçbir şey anımsamaz. Şaban, o sırada parklarda çiçek satarak geçimini sağlayan kör çiçekçi bir kıza aşık olur ve onu kurtarmak amacıyla uğraşır.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK ŞABAN OYUNCULAR KİMLER?

Kemal Sunal : Şaban
Nilgün Bubikoğlu: Hülya
Kamran Usluer: Faik Bey
Reha Yurdakul: Uşak Kamil
Hikmet Karagöz: Hikmet