Cadde Erdal Özyağcılar kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdal Özyağcılar'ın hayatı...

Erdal Özyağcılar kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdal Özyağcılar'ın hayatı...

13.12.2021 - 21:26 | Son Güncellenme:

Oyuncu Erdal Özyağclar, hukuk eğitimi alırken okulu yarıda bırakarak konservatuara girmiştir. 1966 yılında Ölüm Tarlası filmi ile sinemaya adım attı. Tiyatro oyunculuğu yanı sıra dizi ve filmlerde de yer alıyor. Peki, Erdal Özyağcılar aslen nereli?

Erdal Özyağcılar kimdir, nereli, kaç yaşında Erdal Özyağcıların hayatı...

Erdal Özyağcılar, Yeşilçam'ın başarılı oyuncularındandır.  günümüzde de hem erkanda hem de tiyatro sahnelerinde yer alan Özyağcılar, arkadaşları ile birlikte Gazete Tiyatrosu'nu kurmuştu. İşte, Erdal Özyağcılar dizileri...

Haberin Devamı

ERDAL ÖZYAĞCILAR KİMDİR?

Özyağcılar, 4 Ağustos 1948 tarihinde İznik'te dünyaya geldi. Bursa Erkek Lisesinden sonra kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci sınıfından ayrılıp İstanbul Belediye Konservatuarına girdi. Kenter Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nun kadrolarında yer aldı. Güzin Özyağcılar ve Haşmet Zeybek, Ertuğ Koruyan ile birlikte Gazete Tiyatrosu'nu kurdu. 1966 yılında Atıf Yılmaz'ın Ölüm Tarlası adlı filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

Kibar Feyzo (1978), Çöpçüler Kralı (1977), Yılanların Öcü (1985) gibi filmlerde, Bizimkiler (1989), Yabancı Damat (2004), Elveda Rumeli (2007) gibi TV dizilerinde ve çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldı. 1986 yılında 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 1975'te girdiği İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oldu. 1972'de evlendiği Güzin Özyağcılar ve kızı Zeynep Özyağcılar ile 2010 yılında “Karadağlar” dizisinde yer aldı. Tiyatronun yanı sıra 50'nin üzerinde sinema ve televizyon dizisinde rol aldı ve 60'ın üzerinde filmde seslendirme yaptı.