Cadde ESKİŞEHİR'İN EMEKTAR KÜÇÜK AĞACI: PİNO

ESKİŞEHİR'İN EMEKTAR KÜÇÜK AĞACI: PİNO

02.09.2011 - 22:00 | Son Güncellenme:

İçinden demiryolu geçen kent Eskişehir... Porsuk Çayı üzerine kurulu köprüleri, Venedik’i hatırlatan gondolları, üniversitesi ve “Metropollerde böylesi yok” dedirten sanat aktiviteleriyle akıllara geliyor...

ESKİŞEHİRİN EMEKTAR KÜÇÜK AĞACI: PİNO

Çiğ böreği, su muhallebisi ve haşhaşlısı ise gezmekten yorgun düşen bedenlere can katıyor.
Geçen hafta keyiflenip özlem gidermek için arkadaşım Gülay’la düştük Eskişehir yollarına... “Gitmişken benim yerime de çiğ börek ye” diyenlerin dileklerini bir kenara bırakıp 33 yaşını dolduran kentin yerel markası Pino Burger’e uğradık. İtalyancada ‘küçük çam ağacı’ anlamına gelen ‘Pino’, Eskişehir’de gidilmesi gereken lezzet duraklarından... Sadece bu kentteki Pino’nun birçok şubesi olsa da en ünlüleri Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’yle Doktorlar Caddesi üzerinde olanı..
Hamburger ve Pino tavasıyla nam salmış mekanın mönüsünde tavuk burgerler, piliç tava, sosisli ve sandviçler var. Mekan burgerci olsa da pizza müdavimleri de az değil. Yani Pino, fast food severler için ideal. Ben tercihimi Pino hamburgerden yana kullandım.

Haberin Devamı

İçinde bir ben yokum! El yapımı ekmeği ve tarifi sahibinde gizli köfteden oluşan burgerin içinde, ayrıca turşu, domates, peynir, salam, Amerikan salatası var. Pino burger, patates ve kolayla 6.50 TL’den satılıyor. Köftesi fast food zincirlerindeki gibi değil. Baharatları ve tombulluğuyla annelerin yaptığı gibi. Belki de bu yüzden başta öğrenciler olmak üzere müdavimi çok. Biraz özlem çekenleri iyi hissettiriyor. Hem lezzetli hem doyurucu, ancak bence içindeki salam dilimi ve amerikan salatası fazla.. Onlarsız çok daha güzel olabilirdi. Öte yandan Gülay’ın yediği Amerikan salatası, sosis ve patates tava, üzeri salamlı cheeseburger köftesi, piliç köfte, turşu, domates, maruldan oluşan ‘Pino tava tabağı’ysa sadece 7.50 TL. Ekmeksiz olduğu için daha kolay yenilebilen ve iki kişinin paylaşabileceği türden.

Dönmek için sebep olsunSırtımdaki çantama yüklendiğim haşhaşlılar, aklımda yiyemediğim su muhallebisi olsa da Pino’nun verdiği keyifle yeniden düşerken yollara, aklıma geliverdi. Pino sadece bir hamburgerci değil. Eski dostların buluşma, öğrencilerin de karşılaşma noktası. Eskişehir’e giderseniz çiğ börek yemeden geri gelin. Böylece kente bir daha gitmek için bahaneniz olur. Pino lütfen sen de İstanbul’a gelme! Gelme ki, sınırları aşan tadından mahrum kalanlar seni keşfetmek için yollara düşsün.