CaddeFasülyenin kralı

Fasülyenin kralı

20.08.2012 - 19:17 | Son Güncellenme:

Fasülyesi ve turşu kavurmasıyla İstanbul’un en ünlü sokak lezzetlerinden olan Tarihi Kısıklı Fasülyecisi, 14’üncü yüzyıldan beri aynı yerde hizmet veriyor.

Fasülyenin kralı

Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulup daha sonra kuru fasulyeciye dönüşen mekan, günümüzde modernize edilmiş dekorasyonu, 1920’lerde soğutma çözümü olarak kullanılan toprak küpüyle kendini hemen fark ettiriyor.
Farklı, sıra dışı ve samimi bir atmosferde, mekanın alameti farikası kuru fasulyeyi günün her saatinde tadabilirsiniz. Sebzeli güveç, turşu kavurması, fırında sütlaç ve dondurmalı irmik de sofranıza eşlik edecek tatlar arasında.

Haberin Devamı


Sırrı yetiştirilmesinde

Erzurum’un İspir ilçesinde yetiştirilip, kanal suyuyla sulanarak sırıkta olgunlaştırılan, organik tarımla yetiştirilen kuru fasulye, pişirilme aşamasında terbiye edilmeden önce 14 saat suda bekletiliyor ve iki saatlik süreçte fasulyelerin gaz yapmaması için özel işlemden geçiriliyor. Yemeklik haline gelirken de, Trabzon yağıyla beraber, taş fırında toprak güveçlerde pişiriliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler