20.08.2012 - 19:17 | Son Güncellenme:
Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulup daha sonra kuru fasulyeciye dönüşen mekan, günümüzde modernize edilmiş dekorasyonu, 1920’lerde soğutma çözümü olarak kullanılan toprak küpüyle kendini hemen fark ettiriyor.
Farklı, sıra dışı ve samimi bir atmosferde, mekanın alameti farikası kuru fasulyeyi günün her saatinde tadabilirsiniz. Sebzeli güveç, turşu kavurması, fırında sütlaç ve dondurmalı irmik de sofranıza eşlik edecek tatlar arasında.
Sırrı yetiştirilmesinde
Erzurum’un İspir ilçesinde yetiştirilip, kanal suyuyla sulanarak sırıkta olgunlaştırılan, organik tarımla yetiştirilen kuru fasulye, pişirilme aşamasında terbiye edilmeden önce 14 saat suda bekletiliyor ve iki saatlik süreçte fasulyelerin gaz yapmaması için özel işlemden geçiriliyor. Yemeklik haline gelirken de, Trabzon yağıyla beraber, taş fırında toprak güveçlerde pişiriliyor.