Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Akaretler’de buluşalım




İlk açıldığındaki kuş uçmaz kervan geçmez halinden pek de güzel sıyrıldı. Galerileri, kafeleri, şık butikleriyle eski Teşvikiye’nin klası şimdi Akaretler’de hissediliyor




Geçen yıl ilki yapılan güzel uygulamaydı, ‘Akaretler Art&Design Day’... İtiraf edeyim, başta biraz da mecburiyetten giymiş, sonra kendimi Corvus’un keyifli mekanında uzun uzun otururken bulmuştum. Semtin ‘artistik’ sahipleri ‘artlimits’, ‘Art On’, ‘Autoban’, ‘Derin Design’, ‘Galerist’ ve ‘Rampa’ ile ‘Bilgili Holding’ ve ‘TR Collectors Club’ın sahiplendiği ‘Akaretler Art&Design Day’in ikincisi bu cumartesi 18.00-24.00 arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Neler görebilir, neler yapabilirsiniz?
- Galerist’te dünyaca ünlü çağdaş sanatçımız Sarkis’in ‘Depo Sergi’sini
- Rampa’daki Ergin Çavuşoğlu’nun ‘Başkalık’ sergisini
- Art On’da Hüseyin Murat Aksoylu, Morten Andersen, İdil İlkin, Olcay Kuş ve Sümer Sayın’ın katılacağı ‘Crossroads’ sergisini
- Artlimits’de sanatçı Carsten Witte’nin katılacağı ‘Psyche’ fotoğraf sergisini görebilirsiniz.
- Autoban Galeri’de Assouline tarafından Coca Cola’nın 125’inci yılına özel hazırlanan kitap lansmanına katılabilirsiniz.
- Derin Design’da alimünyumdan yaptığı formlarla öne çıkan İtalya’dan Altreforme markası için Aziz Sarıyer’in tasarladığı ve sınırlı sayıda üretilen mobilya serisinden Mari^ isimli ürünü görebilirsiniz.
- Can Hi-fi & Extreme Audio’da havanın kararmasıyla başlayacak video mapping etkinliği, 20.30-21.30 arasında Ayşe Gencer’in canlı caz performansı var.
- Corvus’ta o güne özel tüm davetlilere yüzde 10 indirim uygulanıyor.
- The Winston Brasserie’de 21.30’da DJ performansı olacak.



Kaybedenler Kulübü’nün üyeleri
‘Muhteşem Kaybedenler’... Şu başlığa bir bakın hele... Üstelik söyleşiyi en gündelik tecrübeyi dahi bir incelik, farklı bir yorumla aktarmayı bilen yazar Selim İleri yapıyor... Kimmiş Muhteşem Kaybedenler? Türk resim sanatının gizemli kadın ressamları Mihri Müşfik ve Hale Asaf... Hayatta en iyinin ve en kötünün mümkün olduğunu anlatan hikayesiyle oyuncu Cahide Sonku, gravürleri, ailesi, kendisi ve büyük aşkıyla Aliye Berger... Hepsi de hayatına sanata adamış, uğruna büyük yıkımlar da yaşamış isimler. Söyleşi İstanbul Modern’in ‘Hayal ve Hakikat-Türkiye’den Modern ve Çağdaş Kadın Sanatçılar’ sergisine paralel düzenleniyor. Selim İleri’nin ağzından bu efsane kadınları dinlemek de başlıbaşına bir deneyim. Yarın 19.00’da yapılacak etkinliğe katılım ücretsiz.


Kış depresyonunu latin müziğiyle aşın
Cumartesi gecesi hava soğuk ve yağışlı olacak diye hayıflananlar! Ayhan Sicimoğlu ve ekibi sizi depresyondan çıkaramazsa hiçbir şey çıkaramaz. Ghetto’da hem de gece yarısına doğru sahne alacak Ayhan Sicimoğlu’nun nasıl bir sahne yaratığına dönüştüğünü özellikle latin müzikseverlerin mutlaka görmesi lazım. Bilet fiyatları 25-40 TL arasında.



Carl’ın bir tavsiyesi var

Hayatta adını bildiğim tek atlet olan efsane Carl Lewis ile Nike sayesinde tanışabildim. Üniversiteli gençleri hem koşmaya, hem de bu hafta sonu yapılacak Avrasya Maratonu’na alıştırmak için yıl boyu koşular düzenledi Nike. Avrasya öncesi Caddebostan sahilinde yapılan son koşunun startını da Carl Lewis verdi. Kendini tabiri caizse, hâlâ güçlü bir tay gibi. Yaşlanmanın tek emaresi beyazlayan saçlar olmuş, o da yakışmış. Yakalamışken giderek artan koşu heveslilerine bir tavsiyesi var mı diye sordum. Önce iki kilometre koşarak işe başlamaları gerektiğini söyledi. Bir de ufak ufak hızlanırken zaman tutmaları gerektiğini... Beslenme için herkesin uygulayabileceği önerisi, akşam yemeğini mutlaka erkenden bitirmemiz gerektiği oldu. “Biz Türkler 8’den önce yemek yemeyiz” deyince, “Hayret! Amerikalılar akşam yemeğini 6’da yiyor ama hepsi sizden şişman” dedi.