Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Siyahtı beyazdı, sarıydı oranjdı diye sizi yormadan, bahar koleksiyonlarda gözümün takıldığı ürünlerin listesi

Dergicilik mesaisi gereği zamanı bir ve ötesi ay atlayarak takip eden biri olarak bahar modasından çoktan sıkıldığımı itiraf edeyim. Yine de elbette koleksiyonlarda ne olup bittiğini yakından izliyorum. İşte yeni sezonla ilgili ilk gözüme takılanlar, bu bahar beni ilk bakışta yakayanlar...

1) Gucci loafer:
Son zamanlarda bu ayakkabıların türlü renginin görünmediği bir bahar trend sayfasına, moda bloguna henüz rastlamadım. Kabul edelim, babetlerin hem suyu çıktı hem de 20’lerine veda edeli çok olmuş kadınların ayağında pek eğreti duruyorlar. Hele bir de ayak kemiklerinizde eğrilik büğrülük varsa... Şık bir açık renk pantolon ve beyaz jean’le de çok yakışıklı duracak Gucci ayakkabıları özel kılan, markanın alamet-i farikası at nalı formlu zinciri... “Bir adım daha ötesi olsun” diyenler, bu ayakkabıların timsah derili olanlarını da mutlaka görmeli.

2) Balmain’in neredeyse her şeyi:
Markanın başına, en az eski tasarımcısı Christopher Decarnin kadar yetenekli ve topu topu 25 yaşında bu şanlı makama ulaşmayı beceren X geçti. Koleksiyonun albenisi, eskiye göre çeşitlenmiş olması, marka yönetiminin Olivier Rousteing’i seçmekle hedefi 12’den vurduğunun ispatı. Biz faniler için hayli ulaşılmaz fiyatlarda satılan Balmain tasarımları içinde, rock yıldızı gibi gösteren ceketleri mi, muhteşem kalıplı ve insanı iki! beden küçük gösteren pantolonları mı, femme fatale elbiseleri mi daha çok beğendiğimeyse karar veremiyorum.

3) Saint Laurent çanta:
Yeni tasarımcı Hedi Slimane’in ilk koleksiyonu pek alkış almadı ama kendisi farkı, bahar koleksiyonunda sunduğu muhteşem çantalarla kapatacak gibi görünüyor. Zaten doktor çantasını andıran boz renkli bir modeli Kate Moss’un, Gwyneth Paltrow’un kolunda da görüldü, artık kim tutar onu? Gece kullanılabilecek zarif, ince askılı modellerine de bayıldığım Saint Laurent koleksiyonundan çantaların bu baharın hitlerinden olacağına moda profesyonelleri kesin gözüyle bakıyor.

4) Siyah oniks takılar:
Abanoz, oniks, siyah seramik gibi kopkoyu renkli sert malzemelerle altının, gümüşün ve hatta pırlantanın muhteşem uyumuna bakakalmamak elde mi ki? Bizde tasarımcı Birgün Dereli de, Kismet by Milka markası da benzer şıklıkta mücevherler çalışmış. Ama birinciliği Cartier’ye, kaplan bileziğe veriyoruz.

5) Prada gözlük:
Bir tane daha Ray Ban Wayferer model güneş gözlüğü takmış blogger, moda editörü görmeye tahammülüm kalmadı. Klasik bir tasarım olmasını da geçtim, artık mika çerçeveli klasik gözlükler görmekten de sıkıldım. Prada’nın yeni ‘hexagon’ gözlüğünü de iddialı ve denenmemişe soyunmuş bir tasarım olduğu için seviyorum.

6) Etro kimono:
Kim derdi ki moda dünyasının dönüp dolaşıp göz kırptığı Uzakdoğu tarzı, bir gün gerçekten moda olacak? Çin ve Japonya’nın dünyanın en ciddi harcamaları yapan lüks marka tüketicileri olmaları, bu trendin şahlanmasının en önemli nedeni... Marifetse, kimonoyu şehrin sokaklarında özgüvenle taşımakta...