Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Okulların açılıdığı hafta, memleket saflarında da hayata dönüşün habercisi. Okuyacak kitaplar, gidilecek festivaller, alınacak şıklıklar ve partiler

BiR HAREKET BiR BEREKET

Bursa’da bir güzel festival

15-21 Eylül tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek uluslararası fotoğraf festivali Bursa Fotofest, 65 sergi, 48 seminer, 3 yarışma, 15 panel ve ücretsiz portfolyo değerlendirmeleriyle Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın en büyük fotoğraf festivali olma özelliğini taşıyor.
‘İnsanlığın İzleri’ başlığını taşıyan Bursa Fotofest 2012; dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların, savaşlara, ekonomik problemlere ve doğal kaynakların tükenme tehlikesine rağmen, yaşamın her alanında verdiği mücadeleyi anlatan fotoğraflara ev sahipliği yapıyor.
Ara Güler’den Mary Ellen Mark’a, Coşkun Aral’dan Bruce Gilden’a yerli ve yabancı fotoğrafçıların toplam 65 sergisinin yer alacağı festival kapsamında; Türkiye’nin en yüksek para ödüllü amatör fotoğraf yarışması da düzenleniyor. Ara Güler, Robert Stevens, Mary Ellen Mark, Bruce Gilden, Maggie Steber gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf editörlerinin yapacağı ücretsiz portfolyo değerlendirmeleri, Maket Kitap/Book Dummy yarışması, fotoğrafçılar tarafından çekilmiş 20 belgesel ve film gösterimi, 15 imza günü, Bursa Fotofest 2012’nin diğer etkinliklerinden... Festivalin genel sanat yönetmeliğini Merih Akoğul, ulusararası fotoğrafçılar küratörlüğünüyse Jason Eskenazi üstleniyor.

Haberin Devamı

Gerçek hİkayeden alınmıştır...

Sağlıklı beslenmeyi hayatımızın parçası hale getirmeden yaz kilolarından, kış kilolarından ve o ‘son 2 kilo...’dan kurtulmak asla mümkün olmayacak. Taylan Kümeli, bu ikilemdem sıyrılmayı başaramayanlar için ‘Lezzetin inanılmaz Hafifliği’ diye bir kitap yazdı. 4+1 kitaptan oluşan serinin ik kitabı, bu... Gerçek bir hikayesi var. Kümeli’nin doğum yapan kızının, annesinin danışmalığında hamilelik sonrası aldığı fazla kiloları verme hikayesini, lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri eşliğinde anlatıyor. Kızı Elif Ezgi’ye her hafta sağlıklı belenme listeleri hazırlayan Kümeli sayesinde Ezgi, 33 kilo vererek eski kilosuna döner. Kitapta diyete başlamadan önce mutlaka okunması gerekenler, genel uyarı ve önlemler, yemek yaparken dikkat edilecek hususlar, mevsimlere göre oluşturulmuş diyet mönüleri ve yemek tarifleri, Taylan Kümeli’nin özel iksirleri ve diyet sürecinde motivasyonu artırıcı bölümlere yer veriliyor.

Haberin Devamı

Moda dergileri hayatımızı şenlendiriyor!

Bu hafta perşembe günü ‘Vogue’ dergisi, dünyanın en büyük alışveriş partisi olan Vogue Fashion’s Night Out’u şehrin dört köşesinde üçüncü kez kutluyor olacak. İstinye Park’ta 200 m2’lik dev bir set kurulacakmış mesela... Sevgili moda yazarı Esra Çoruh burada ‘I’m Fashion’ ekibiyle birlikte davetlilere styling yapacakmış; aksesuarlar, kostümler ve efektler eşliğinde... Kişiye özel bu fotoğraflar, Mehmet Turgut tarafından çekilecekmiş ve sahiplerine epostayla gönderilecekmiş. Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nı da Yapı Kredi’nin organize ettiği Vadaa Bandoları renklendirecekmiş.
Bu arada ‘Elle’ dergisinin organize ettiği Elle Style Awards da, 7 Aralık’ta Esma Sultan’daki törenle sahiplerini bulacak. İşte benim listem...
Kadın oyuncu: Serenay Sarıkaya
Erkek oyuncu: Engin Altan Düzyatan
Kadın müzik starı: Göksel
Erkek müzik starı: Can Bonomo.
Oylamalar, ellestyleawards.com sitesinden yapılıyor.