Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’un renkli gece hayatı bazen daha da bir alevleniyor. Kasımın son haftası bence o zamanlardan biri


Bugünlerde programınıza mutlaka gece çıkmayı dahil edin. Önce duayenlerden başlayalım: Jolly Joker’da rock gitaristlerini sevenlerin, bilenlerin iyi bildiği bir isim sahne alıyor. Unutulmaz Toto grubunun efsanevi gitaristi Steve Luthaker haftaya salı Studio Live’da sahne alacak. Geçen sene yayınladığı ‘All’s Well That Ends Well’ albümünün dünya turnesinin son konseri İstanbul’da olacak. 5 Grammy’li müzisyen, Michael Jackson’ın ‘Thriller’ albümünde de çalmış; Elton John, Aretha Franklin, Miles Davis, Quincy Jones gibi isimlerle de çalışmış.
Cumartesi gecesiyse favori Türk rock müzik grubum Duman İstanbul Live’da sahne alacak. Tıkış tıkış, uzun beklemelerin ardından başlayacak konser olacağına eminim. Duman sahneye çıktığında “İşte bu gerçek bir rock grubu” deyip girerken çektiğiniz acıları anında unutuyorsunuz.

Hafta sonu gece çıkmak şart oldu
2010’da Ghetto’da verdiği konser herkesin dilinde olan Does It Offend You Yeah, ikinci albümleri şerefine İstanbul’a yeniden geliyor. Cumartesi akşamı aynı sahnede olacaklar. İlk albümleriyle Rolling Stone dergisi kadar ilgi çekmeyi başaran grup, sahnedeki kuduruk performanslarıyla da izleyiciyi eğlendirmeyi başarıyor. Gecenin açılışınıysa Doğu Orcan elektro-disco projesi The Red Hood’la yapacakmış.




Dans kraliçesi olmak ister misiniz?


Herkes spor yapmanın gerekliliğinde hemfikir ve herkes büyük umutlarla üye olduğu spor kulübünü, pilatesi, yogayı bir süre sonra bırakıyor. Sanırım tek çare, yaparken acı çekmek yerine, eğlendiğiniz bir egzersiz biçimini benimseyebilmekte... Spor yerine dans kursuna kaydolanların sayısı da galiba bu yüzden artıyor. Bir arkadaşım caz dansın peşinde, diğeri tango... Ufak gösteriler yapıp içlerindeki divayı şımartma imkanı da buluyorlar.
Dünyaca ünlü dans okulu Arthur Murray’in bir şu-besi de İstanbul’da açılmış. Bir asırlık geçmişi olan okula yolu düşenler arasında Kennedy ve Rockefeller Ailesi fertleri de var; Madonna da, Gloria Estefan da, John Travolta da... Modern tango, Arjantin tangosu, bolero, cha cha, salsa, rumba... Arthur Murray’nin geniş mönüsündeki seçeneklerden biri ilginizi çekecektir.



Nişantaşı’nın yeni konsept mağazası


Şakayık Sokak’taki konsept mağaza Container’ı önünden geçerken fark etmemiş olabilirsiniz. İçeri girince karşılaştığınız yeni kuşak tasarımcıların işleri; mimariyi, modayı ve sanatı gündelik yaşam içine sokan tasarımları görmek biraz sürpriz oluyor. Lady Gaga’nın giydiği türden ikonik ayakkabılar, ünlü mimar Reem Koolhas’ın Galahad Clark’la işbirliğinin ürünü United Nude heykelcikler, mobilyalar, aydınlatma malzemeleri ve esprili objeler var koleksiyonlarında. Tek tip konfeksiyon ürünleri dışında farklı konseptteki mağazalarla giderek renklenen Nişantaşı’na bir yeni soluk, Container. Adres: Şakayık Sok. No: 59/A Nişantaşı



Bu fuar kaçmaz!


Lütfi Kırdar UKSS’de açılan Contemporary Sanat Fuarı, hiç bu kadar bangır bangır gelmemişti. Rakip fuarların da açılmasından mıdır bilmem, Contemporary bu sene daha da bir asılmış. Fuar içinde küratörlü sergiler, meraklısının ilgisini çekecek söyleşiler, yarısını yurt dışından katılan isimlerin oluşturduğu 90 çağdaş sanat galerisi; hepsi pazar gününe dek Lütfi Kırdar’da. Dolar milyoneri olmayanlar için makul fiyata seri baskı alma imkanı dahi Contemporary’ye gitmek için bir neden.