Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

MAKYAJ YAPMAYI BECEREBiLSEM...
Modanın genç yetenekler listesine baş köşeden yerleşen Richard Nicoll defilesiyle başlayayım. Nicoll, bu aralar pek moda; baktım, İngiliz Vogue dergisi tasarımcının bir projesine sayfalar ayırmış. Velakin defilesinin bu şöhrete yakışır ayarda olduğunu iddia edemeyeceğim. ‘60’lara moda dünyası bayılıyor; dönemin eye-liner’lı ‘look’u dışında benim için tatsız bir dönem, 60’lar... Richard Nicoll defilesindeki robadan mini elbiseleri, kocaman desenli, yüksek teknoloji ürünü kumaşları ve PVC bozması detayları, bu pek efendi tavırlı yeni moda yıldızına da yakıştıramadım. Ancak kızların gözlerinin kenarında, bir kare gibi boyanmış eye-liner’larına bayıldım. Podyum arkasında M.A.C kozmetikten arkadaşım Çağla’yla gezinirken bunların siyah banttan kesilerek yapıldığını gördük. Hem hayret ettik hem de bayıldık. Ben kimbilir gözü böyle boyamak ne maharet gerektirir diye düşünüyordum. Marifet, fikirdeymiş.

Haberin Devamı

En vurucu detay dudaklarda
Amma, Nicole Farhi defilesine gelince işin şekli değişti. İşte ben bu kış yüzümü aynen böyle

MAKYAJ YAPMAYI BECEREBiLSEM...
boyamak istiyorum! 10 saat uyumuş gibi gözüken, hepimizin yaptığı manasız allık darbelerinden uzak, rimel topaklarının olmadığı, kirpiklerin sadece kıvırtıcıyla şekillendirilip dingin görünen gözlerin hakim olduğu bir makyaj... En vurucu detay, dudaklar için saklanmış. Defile makyajının ardında, dünyanın en meşhur makyözlerinden Charlotte Tilbury var. Bayıldığım rujun ismini öğrenmeye çalışırken baktım ki usta makyöz iki rengi karıştırıyor. Kişisel tecrübelerimden en güzel renklerin kombinlerden çıktığını tahmin etmeliydim! Mac Good To Go Pro Longwear Ruj ve Prolong Pro Longwear ruj karışınca işte ortaya böyle güzel bir renk çıkıyor.

Bronz renkte baz
Acne defilesi ilk başta anlamsızca güzel görünen mankenleriyle çarptı beni, itiraf edeyim... Sonra kızların bu kadar ‘başka dünyalı’ görünmesinin sırrının, iyice nemlenmiş cilde sürdükleri bronz renkte baz olduğunu anladım. Bu bazdan sürünce ben de böyle Kızılderili gibi gözükür müyüm diye de hayallendim. (Bazın adı Cream Colour Base Bronze). Yetmedi, şakaklara da Skinfinish pudranın Medium Deep ürününü sürmek gerekiyormuş. Pocahontas efekti için son darbeyi de kaşlara vurmak gerekiyor; Acne defilesinde her ırktan

MAKYAJ YAPMAYI BECEREBiLSEM...
modelin kaşları M.A.C Omega kaş kalemiyle boyanmış.
Zaten bu kış tarzınızla ilgili bir değişiklik yapacaksanız o da kaşlarınız olmalı. Son dönemde tüm sözü dinlenir makyörler kaşları ince almaktan kaçınıyor. İncecik alınmış kaşlar hem hafif hem de yaşlı gösteriyor.