Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

13’üncü Audi Göcek Yarış Haftası’nın final gecesi, denizler tanrısı Poseidon’un muhalefetine (!) rağmen, hayli renkli ve hareketliydi.

Son zamanlarda Doğuş Grubu cephesinden vukuu bulan heyecanlı gelişmelerin bilmem siz de farkında mısınız? Otomotivden otelciliğe, memleketin en prestijli bankalarından birinin sahibi olmaktan dünyanın en iddialı yayıncılık kurumlarından birinin (Conde Nast) Türkiye ayağı olmaya dek uzanan yatırımlarına, şimdi de eğlence sektörüne dair sürpriz girişimler eklenecekmiş. Hatırlarsınız, Doğuş’un İstanbul’un tartışmasız en beğenilen steak lokantası Nusret’e ortak olması, gündeme tam manasıyla bomba gibi düşmüştü. Etiler-Bebek hattında açılacak GQ Bar projesi ve butik pastacılık kavramını şehre ilk getiren Dolce’yle adlarının birlikte anılması da şu sıralar İstanbul’un life-style gurularının en sevdiği dedikodulardan.

Haberin Devamı

POSEIDON BiZDEN YANA

Marinalarda Doğuş adı
Doğuş Grubu’nun bir yandan marinalar cephesinde büyümesi de tam gaz devam ediyor. Bu daldaki girişimlerinin Turgutreis, Didim, Göcek ve hatta Hırvatistan’a dek uzandığını duydukça yat turizminin ‘yeni yükselen değer’ olduğu bir ‘kara insanı’ olarak ben dahi anlıyorum. Bunda hafta sonunu Göcek Yat Kulübü’nün ilkbahar yarışının finalini izleyerek geçirmiş olmanın katkısı da büyük. 13’üncüsü düzenlenen Göcek Yarış Haftası’nın, yine bir Doğuş markası olan Audi otomobilleri. Sıra sıra büfelerin, çadırların kurulduğu alanda Audi A5’in üstü açık modeli, bir köşede durmasına rağmen dikkat çekmeyi başarıyor. Hayatımın en yağmurlu ve en deli gecelerinden birini geçirdiğim kutlama, D-Marin Göcek Marina’nın sadece yeşil çim ve beyaz ahşabın hakim olduğu mekanında yapılıyor. Yavaştan “Bu acaba bir kasırga mı?” diye düşünmeye başlasam da ben de ödül töreninde çalan ünlü Alman grubu Klazz Brothers’ın konserini sonuna dek sırılsıklam dinleyenlerden biriyim. Yetmeyip DJ Selami Bilgiç’in müzikleri eşliğinde Kızılderili gibi yağmurda dansedenlerden de.

POSEIDON BiZDEN YANA

Gençler için iş imkanı
Yarışı sponsor Audi’nin teknesinden izlerken Göcek Yat Kulübü Başkanı Göker Tuncay’la sohbet halindeyiz. 1200 kişi kapasiteli beş marina içinde D-Marin dışında bir destek almadıklarından şikayetçi Tuncay. Bu yıl ücretsiz yelken yaz okulu açacaklarından, kışın balıkçılık ve tarımla geçinen belde insanlarının çocukları için bu kursların bir meslek eğitimi yerine geçeceğinden bahsediyor. Milliyet?Hafta Sonu ekinde yelkencilik yazılarını keyifle okuduğumuz Meriç Köyatası’nın haklı yorumu herkesi düşündürüyor. Gençlere eğitim için kulübe bağışlanacak bir optimist ya da lazer için gereken bütçe, 10 bin TL civarındaymış. Yelkenler, yatlar ve marinalar gibi havalı kelimelerin uçuştuğu bir dünya için bu rakam, para değil!
Doğuş Grubu, Göcek’te uzun senelerdir faaliyette olan Swiss Hotel-The Inn’i de bünyesine katmış. Bugüne dek uluslararası otelcilik zincirlerinin yürüttüğü projelerde yer alan grup, ilk kez D-Marin Göcek Resort adını alan bu otel ve görmek için sabırsızlandığım, Hisarönü’ndeki D-Hotel Maris’le otel işletmeciliğine birfiil soyunuyor. Göcek’te marinaya beş dakika mesafedeki D-Marin Göcek Resort’ta hayatımda ilk kez bisiklete binmeyi bilmediğim için azap çekiyorum. Göcek köyünün hareketli kalabalık sokaklarında o güzel siyah bisikletlerle dolaşmak keyifli olacaktı.

Haberin Devamı

Karaya ayak basanlar için
Göcek’te bir sürpriz: Bir asır evvel (90’ların başı) Bebek’in sevilen mekanlarından olan Wanda, meğer 2009’dan beri Göcek’te gurme butiği ve minik kafesiyle hizmet verirmiş. Rallici Emre Yerlici ve eşi İkbal Hanım’ın sahibi olduğu mekandaki Fransız peynirleri, İtalyan salamları, envai çeşit yöresel lezzet, damak tadına düşkün yatçıların hizmetinde. Bir de benim gibi deri, gümüş, zincir; her tür bileklik sevenler Arinna Silver’ın şahane tasarımlarına göz atmalı.