Cadde 'Fikir ayrılıklarımız olduğunu anladık'

'Fikir ayrılıklarımız olduğunu anladık'

19.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Algı Eke’yle 1.5 yıllık evliliklerini noktalayan İnan Ulaş Torun, “Henüz sevgili olmamızın bir ayı bile dolmadan evlilik kararı verdik. Bazı konularda fikir ayrılıklarımızın olduğunu anladık” dedi.

Fikir ayrılıklarımız olduğunu anladık

İnan Ulaş Torun, ‘Hep Yek 3’ filmiyle izleyici karşısında... Boşandığı eşi Algı Eke’yle evlendikten sonra iki eski sevgilisine şiddet uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen oyuncu, “Haberlerde bahsi geçen bazı isim ve kişilerle hiç kelam etmişliğim bile yok” diyor. Torun’la sinema filmini, Algı Eke’yle boşanma sürecini ve
şiddet iddialarını konuştuk.
Seri başlarken fenomen olacağını düşünüyor muydunuz?
Tabii ki düşünmüyordum ama ekibin değişik enerjisi vardı. Herkes ciddi çalıştı, güzel bir sinerji ortaya çıktı. Sonuç olarak filmin fenomen olması da beni şaşırtmadı.
Altan karakterinden neler öğrendiniz?
Çok farklı insanlarız. Altan bana, sakin olmam gerektiğini, hayatımın merkezine kendimi koymamı ve tez canlılığa gerek olmadığını hatırlattı.
Serinin üçüncüsü yüksek bütçeli yapımları geride bıraktı, başarının sırrı ne?
Başarıdaki en önemli etken, filmi kime yaptığımızı ve ne yapmamız gerektiğini biliyor olmamızdı. Üç filmde de ayrı yönetmenlerle çalıştık. Hepsinin bakış açısı farklı ve emekleri çok büyük. Gökhan Yıkılkan’la değişik bir ikili olduk.
Onlarca projede yer aldınız, canlandırmak istediğiniz bir rol kaldı mı?
Olmaz mı? Her rol için başka bir karakter çalışması yapıyoruz. Senaryoda yaratılan her karakterin yaşanmışlığı ve dramları oluyor. Tipolojime ters insanları oynamak, beni hep heyecanlandırır.
Algı Eke’den dört ay önce boşandınız. 1.5 yılda evliliğin bitmesinin sebebi neydi?
Yaşadığımız ilişkinin her evresi çok hızlı gelişti galiba... Henüz sevgili olmamızın bir ayı bile dolmadan, evlilik kararı verdik. Birçok ortak noktamız olduğunu düşünerek, aşkla evlendik. Evliliğimiz sürecinde bu kuruma zarar vermedik. Ama bir süre sonra; bazı konularda fikir ayrılıklarımız olduğunu, beklentilerimizin ve hedeflerimizin farklı olduğunu anladık. Bu da ilişkiyi bitişe sürükleyen süreç oldu.
Boşandıktan sonra aşkınıza yeni şans verdiniz ama olmadı, yeniden bir araya gelme durumunuz olabilir mi?
Hiç sanmıyorum. O zaman ‘Acaba sevgililik sürecimizi biraz daha uzun ve keyfiyle yaşasak sonuç farklı mı olurdu?’ düşüncesiyle; beraberliğimizi yürütebilmek için denedik ama olmadı. Algı çok saygı duyduğum ve hayatıma güzellikler katan biri olarak kalacak.
İkinizin de oyuncu olması bir problem teşkil etti mi?
Asla! Senaryolar ya da yaptığımız
işlerle ilgili birbirine fikir veren, yorum yapan bir çifttik.
Aynı meslekteki herhangi bir çift de evlenebilir ya da ilişki yaşayabilir ve sonunda yürümeyebilir.
Boşandıktan sonra set olmadığında neler yaptınız?
Evimde çok vakit geçiriyorum. Kaçırdığım, izleyemediğim oyunları ve filmleri izliyorum. Ayrıca bilardo hobim var.
Yeniden evliliğe sıcak bakar mısınız?
Tabii ki... Boşanan
yeniden evlenmiyor mu? Evlilik, çok kutsal bir kurum, biriyle yaşlanmak üzere yola çıkmak ve aile kurmak, bir insanın geleceğe yönelik yaptığı çok güzel duygusal planlar.

‘İspatlamam gereken bir durum yok’

Fikir ayrılıklarımız olduğunu anladık
Eski sevgilileriniz ‘Şiddet uyguladığınızı’ iddia etmişti.
Bu sizi rahatsız etti mi?

Etmez mi hiç? Bir sabah uyanıyorsunuz ve hakkınızda en olmayacak tür de haberler çıkıyor. Ki biz Algı’yla evliydik. Ve bahsi geçen bazı isim ve kişilerle iki kelam etmişliğim bile yok. İlk an büyük bir şok yaşayıp, kendi kendinize sesli bir tepki veriyorsunuz. Ama hep söylediğim gibi; ben neyin ne olduğunu ve tüm bu saçma haberlerin doğru olmadığını biliyorum. Ailem, arkadaşlarım hepsi doğruyu biliyor. Bir süre sonra bazı durumlara ve olaylara kulaklarınızı gözünüzü kapamayı öğreniyorsunuz. Üzüyor ve yaralıyor ama motivasyonumu ya da hayatımı bozmasına izin vermiyorum.

Haberin Devamı

Bu olaylardan sonra veto yediğiniz oldu mu?
Hayır, çünkü arkadaşlarım beni biliyorlar. Onlar bana bunu kondurmadı. İş konusunda da böyle bir durumla karşılaşmadım.
Eski sevgilileriniz açıklama yaparken, neden susmayı tercih ettiniz?
Hiç yaşanmamış, olmamış herhangi bir konu hakkında siz olsanız konuşur muydunuz? Konuşsam ne anlatacağım ki? Bana sorulduğunda, “Yok öyle bir şey” ya da “Hayır, yaşanmadı böyle şeyler” dedim zaten...
Dava açtınız mı?
Hayır, çünkü ispatlamam gereken bir durum yok. Tam aksine, benimle ilgili sorun yaşayan biri varsa, onun dava açması gerekirdi ki, böyle bir şey de yaşanmadı.