Cadde ‘GALA MODERN’LE EĞiTiME DESTEK

‘GALA MODERN’LE EĞiTiME DESTEK

12.12.2011 - 21:12 | Son Güncellenme:

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Gala Modern’ gecesinde destek müzayedesi yapıldı.

‘GALA MODERN’LE EĞiTiME DESTEK

Geceden elde edilen 625 bin TL’lik gelir müzenin eğitim projelerinde kullanılacak

Haberin Devamı

Kültür Sanat Servisiİstanbul Modern’in eğitim projelerine destek sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Gala Modern’ gecesi önceki akşam gerçekleşti. İş ve sanat dünyasından 550 davetlinin katıldığı gecede bir konuşma yapan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern’in eğitime verdiği önemi dile getirdi. Eczacıbaşı İstanbul Modern’in yedi yıl boyunca farklı disiplinlerde etkinliklere ev sahipliği yaptığını ve 3 milyon 700 bin ziyaretçiye ulaştığını belirterek, “İstanbul Modern kuruluşundan bu yana çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik özel eğitim programlarıyla sanatı, toplumun farklı kesimlerine sunuyor” dedi.

‘GALA MODERN’LE EĞiTiME DESTEK

Destek müzayedesi yapıldıSunuculuğunu Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği Gala Modern’de Raffi Portakal ve Maya Portakal yönetiminde destek müzayedesi yapıldı. Müzayedede sanatçılar Taner Ceylan, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu, Seçkin Pirim, Şükran Moral, İnci Eviner, Seyhun Topuz ve Ebru Uygun’un geceye özel olarak hazırladıkları çalışmaların yanı sıra Kutluğ Ataman’ın tasarladığı ve sınırlı sayıda üretilen çantalar satışa sunuldu. Gecenin en pahalı eserleri Taner Ceylan ile Seçkin Pirim’e aitti. Taner Ceylan’ın Sothebys’in geçen yıl düzenlediği müzayedede satış rekoru kıran ‘1881’ adlı resmine referans veren fesi 120 bin TL, Seçkin Pirim’in ‘Hayal Kurma Kabini’ çalışması 100 bin TL’ye satıldı.
Gecede ayrıca Ramazan Bayrakoğlu’nun özel olarak boyadığı bisikleti 70 bin TL, Azade Köker’in Pippa Bacca’ya adadığı ‘Son Seyahat’ adlı çalışması 40 bin TL, Seyhun Topuz’un heykeli 80 bin TL, İnci Eviner’in ‘Yeşil Boynuz Plajı’ 40 bin TL, ‘İsyandan Önce Büyükdere’si 60 bin TL, Şükran Moral’ın bir kuş kafesine hapsolmuş otoportre büstü 55 bin TL, Ebru Uygun’un rokoko tarzında paravanı 60 bin TL’ye alıcı buldu. Satıştan elde edilen 625 bin TL, müzenin eğitim projelerinde kullanılacak.