"Bülent Ersoy'un bugün Türkiye'de her tarafta kabul gören bir kimliği var. Ben orada olsam Başbakan'a kadar çıkar, gerekli girişimlerde bulunur, suçu olmayan o insanları orada bırakmazdım..."
"Biz konsere gittiğimiz zaman PCR testini yapan benim menajerim, benim çalışma arkadaşlarım. Orkestranın bundan haberi yok ki, yani tüm sorumluluk bizde bu durumda. baktığınız zaman burada suç Bülent Ersoy'da."
Selçuk Ural'ın; Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses sevenler ve arabesk müzikle ilgili yaptığı 'kıro' açıklamasına da değinen İzzet Yıldızhan, "Yapılan açıklama çok talihsiz. Selçuk Bey'in kendisi de müzisyen, böyle bir açıklama yakışmadı. Baktığınız zaman bugün Türkiye'nin bir gerçeği var, bu ülkede milyonlarca insan Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, İzzet Yıldızhan, Emrah, Müslüm Gürses ve arabesk müzik dinliyor. Yani bunca insanın değer verip dinlediği bir müzik dalına ve burada sanat icra eden kişilere saygısızlık oldu bence" dedi.
Pop müzik ve Edis'in belgesiyle ilgili konuşan İzzet Yıldızhan "Bu bir tercih meselesi arkadaşlar. Bu tür gündemler geçicidir. Az önce isimlerini saydığım insanlar kalıcı olandır. O isimleri 20 sene, 30 sene dinliyor insanlar, asıl kalıcı olan budur arkadaşlar. Bu konuyla ilgili. çok bir açıklama yapma gereği duymuyorum" ifadelerini kullandı.