Akabinde sezonun son kaptanlık oyununu oynandı. Şefler, Burcu Önal, Dilara Başaran, Eren Kaşıkçı, Hasan Biltekin, Sergen Özen ve Tahsin Küçük'ten mavi takım kaptanı olabilmeleri için 'beef wellington' yapmalarını istedi.
Bir saat sürenin sonunda tüm yemeklerin tadına bakan şefler; Eren, Hasan ve Tahsin'in gecenin en iyi tabaklarını yaptığını söyledi. Bu üçlü arasından daha başarılı olan Eren ise MasterChef 2021'in son mavi takım kaptanı oldu.
MasterChef’te kaptanlık oyununu kazanan ve mavi takım kaptanı olan Eren, kırmızı takım kaptanı olarak Hasan'ı seçti. Daha sonra ise iki kaptan, haftanın takımlarını belirlemek için seçim yaptı.
MasterChef'in son bölümünde; mavi takımda kaptan Eren, Sergen ve Tahsin yer aldı. Kırmızı takım ise kaptan Hasan, Burcu ve Dilara'dan oluştu.
Takımlar kurulduktan sonra ING Basketbol Ligi oyuncularının konuk olduğu bir ödül oyunu oynandı. Basketbolcular Göksenin Köksal, Metecan Birsen, Cem Ulusoy, Caner Erdeniz, Erkan Yılmaz ve Yiğitcan Saybir ve yarışmacıların takım oluşturduğu gecede kazanan; 2-1 skorla kırmızı takım oldu.