Cadde Gemlik Film Festivali'nde ödül gecesi

Gemlik Film Festivali'nde ödül gecesi

28.07.2022 - 11:43 | Son Güncellenme:

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan öncülüğünde, 26 Mayıs 2019 tarihinde hayatını kaybeden usta oyuncu Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali’nin son gününde ödüller sahiplerini buldu. Atamer Otel’de düzenlenen törenin sunuculuğunu Meltem Cumbul üstlendi.

Gemlik Film Festivalinde ödül gecesi

Gemlik Film Festivali’nde ödül töreni, sinema ve iş dünyasından davetlilerin katıldığı kırmızı halı geçişiyle başladı. Usta isimler Tamer Yiğit, Perihan Savaş, Şemsi İnkaya ve Güven Kıraç, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın elinden 'Sinemaya Emek Ödülleri'ni aldı.

Haberin Devamı

"ALDIĞIM EN ÖNEMLİ ÖDÜL"

Erkan Can’a, festivalin özel ödüllerinden 'Eşref Kolçak Onur Ödülü' verildi. Ünlü oyuncu, duygularını "Aldığım en önemli ödül. Eşref abimize layık olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim" diyerek ifade etti.

Gemlik Film Festivalinde ödül gecesi

"GENÇLER SÖZ KONUSU OLUNCA HER ŞEY DEĞİŞİYOR"

Gecede, festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri ve Mansiyon Ödülü de sahiplerini buldu. Kazananlara ödüller, jüri üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışmanın birincisi 'Yüzler' filmi oldu. Yönetmen Zeynep Demirhan, ödülünü, jüri başkanı Halil Ergün’ün elinden aldı.

Gemlik Film Festivalinde ödül gecesi

Halil Ergün, "Yaşadığım yörenin çocuğu olarak burada bir kültürel sanatsal etkinliğin yaşanmasına vesile olan herkese teşekkür ederim. Ben de bir İznikliyim. Jüri üyesi olmak, hakemlik yapmak defterimde yoktur ama geleceği ellerine teslim edeceğimiz gençler söz konusu olunca her şey değişiyor. Gelecek kültürde, sanatta ve sinemada. Çok keyifli çalışmalardı hepsi. Hepsini kutluyorum" ifadelerini kullandı.