Cadde GENÇ iLETiŞiMCiLER ÖDÜLLENDiRiLDi

GENÇ iLETiŞiMCiLER ÖDÜLLENDiRiLDi

09.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen ‘Genç İletişimciler Yarışması’ sonuçlandı. Hilton Convention Center’da düzenlenen gecede ödüller dağıtıldı

GENÇ iLETiŞiMCiLER ÖDÜLLENDiRiLDi

Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, iletişim fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencileri arasında düzenlediği '22'nci Genç İletişimciler Yarışması' sonuçlandı. Hilton Convention Center'da düzenlenen gecenin sunuculuğunu Korhan Abay ve Roksan Kunter yaptı. Yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında düzenlenen yarışmaya 28 üniversitenin iletişim fakültelerinden 924 öğrenci, 922 çalışmayla katıldı. 20 üniversitenin 139 öğrencisi, 76 proje ile ödül kazandı. Yarışmada en çok ödülü, 18 projeyle Erciyes Üniversitesi kazandı.
Töreninin açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Adı her ne kadar yarışma olsa da ‘Genç İletişimciler Yarışması’nda önemli olan, gençler arasındaki bilgi değişimini ve üniversitelerle medya arasındaki iletişimi güçlendirmek. Daha önceki yarışmalarımızda ödül almış gençlerimizin, bugün medya sektöründe başarılarını sürdürmüş olmaları da bu çabalarımızın boşa gitmediğini gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Ödüller Doğan ve Çelik'ten
Yazılı dalda dereceye girenlere ödülleri Aydın Doğan Vakfı Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik verdi. Röportajda dereceye girenler ise ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Işıl Doğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan aldı. Ayrıca Aydın Doğan, yarışmada ödül alan üniversitelerin rektör ve dekanlarına plaket verdi. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Oktay Ensari ise genç iletişimcilere desteklerinden dolayı Aydın Doğan’a bir plaket sundu.


Hüseyin Çelik:


GiZLi KALMIŞ HAZİNELER KEŞFEDiLiYOR

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ortada bir marifet varsa, o marifeti alkışlamak, onlara iltifat etmek gerektiğini belirtti. Çelik, şunları söyledi:
"Güzellik var ama ona aşık olan, onu takdir eden biri yoksa bir anlam ifade etmez. Gençleri-mizde güzel özellikler ve kabili-yetler varsa bunu takdir etmek düşer. Birbirimizi çok kolay tenkit ediyoruz. Birbirimizi rahatlıkla küçük düşürüyoruz. Cezalandırma ile asla sonuç alınmaz, ama ödüllendirmenin meyveleri her zaman bereketli ve boldur. Bu ve benzeri ödül törenleri, gizli kalmış hazineleri keşfetmemize, ortaya çıkması için zemin bulamamış kabiliyetlerin ortaya çıkmasına, önayak olacaktır ve olmaktadır. İletişim faaliyeti, gazeteciliği çok aşan bir boyuttadır.”

KiMLER KATILDI?
Ödül törenine; Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan eşi ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Doğan TV Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı eşi Ahmet Faralyalı, Doğan Holding Başkan Vekili ve Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Doğan Holding Başkan Danışmanı Emekli Diplomat Volkan Vural, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Hakkı Hasan Yılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan ile medya dünyasından Sedat Ergin, Tufan Türenç, Doğan Hızlan, Altan Öymen, Taha Akyol, Tijen Mergen, Orhan Birgit, Nail Güreli ve Derya Sazak’ın da aralarında olduğu isimler katıldı.