Cadde 'Genç Pehlivanlar'a 7 ödül

'Genç Pehlivanlar'a 7 ödül

24.11.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

'Genç Pehlivanlar' belgeselinin galası geçtiğimiz gün Beyoğlu’ndaki Soho House İstanbul’da gerçekleştirildi. Sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği galaya, filmin yönetmeni Mete Gümürhan, filmin yapımcısı Zeynep Aşkın Korkmaz’ın yanı sıra genç pehlivanlar da katıldı.

Genç Pehlivanlara 7 ödül

Kültür Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü’nce de desteklenen 'Genç Pehlivanlar', genç güreşçilerin kendi tutkuları için nasıl yaşadıklarını, öğrenim süreçlerini ve çabalayışlarını konu alıyır. Belgeselde; Amasya'da yaşayan 26 çocuğun en büyük tutkusu olan eğitimlerini tamamlayarak başarılı birer güreşçi olmasına, erkek egemen toplumda büyüyüp birer delikanlı olmaya çalışırken aynı zamanda kendi içlerinde ve rakipleriyle yaşadıkları çatışmalara şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

Galada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Mete Gümürhan, projenin uzun süredir aklında olduğunu, hayata geçirmek üzere Amasya’daki genç pehlivanların hocası İbrahim Keleş’e telefon açarak konuyu anlattığını ve kendilerinin de projeye sıcak baktığını belirtti. Bir telefonla başlayan sürecin uluslararası ve ulusal 7 ödülle tamamlandığını dile getiren Gümürhan, bu başarıdan dolayı büyük gurur yaşadığını sözlerine ekledi.

Antalya film Festivali’nde 'Behlül Dal Jüri Özel' ve 'En iyi Kurgu' ödülüne layık görülen filmin galasında, filme konu olan genç pehlivanların hocası İbrahim Keleş’e, 'Altın Portakal' ödülü takdim edildi. Dünyanın en önemli festivallerinden biri sayılan Berlin Film Festivali'nden 'Özel Mansiyon Ödülü'yle dönen 'Genç Pehlivanlar'ın, dünya çapında bu ödüllerin dışında 6 ödülü daha bulunuyor.

Haberin Devamı

VİZYON TARİHİ 8 ARALIK

66. Berlin Film Festivali’nin Generation Kplus bölümünde 'Jüri Özel Mansiyon' ödülünü kazanan 'Genç Pehlivanlar', 8 Aralık Cuma günü İstanbul, Eskişehir, Antalya, İzmir, Ankara olmak üzere CGV Arthouse Cinemaximum’un 7 arthouse salonunda seyirciyle buluşacak.