CaddeGiZLi KALMIŞ TARiFLER GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR

GiZLi KALMIŞ TARiFLER GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR

28.03.2011 - 02:40 | Son Güncellenme:

Star TV’nin yeni yemek programı ‘Soframız’ bugün başlıyor. Hafta içi her gün yayınlanacak program, Gizem Soysaldı’nın sunumuyla ekrana gelecek

GiZLi KALMIŞ TARiFLER GÜN IŞIĞINA ÇIKIYOR

‘Soframız’ ekibi il il, yöre yöre dolaşıp hünerli ev kadınlarının mutfaklarına konuk olacak. Adını duyup, merak ettiğiniz, denemeye cesaret edemediğiniz yöresel yemekler, kolayca uygulayacağınız tarifler hafta içi her gün Star TV’de yayınlanacak. Programın detaylarını sunucusu Gizem Soysaldı’yla konuştuk.
- Ekranda ilk kez sunucu olarak izleyeceğiz sizi. Bu projede yer almaya nasıl karar verdiniz?
Ülkemde gitmediğim yerlere gitmek ve kültür zenginliğimizi keşfetmek istedim. O yüzden de bu projeyi kabul ettim.
- ‘Soframız’ nasıl bir program olacak?
Sadece yöresel yemekleri tanıttığımız, çok sıcak ve samimi bir program olacak. Ev kadınlarının maharetli ellerinden yemeklerin püf noktalarını öğreneceğiz. Gizli kalmış tüm tarifler gün ışığına çıkacak. Yöresel yemekler, kolay tariflerle ekranlara gelecek.
- Programda göreviniz sadece sunuculuk mu?
Olur mu? Evlerine konuk olduğum kişilerle birlikte yemekler yapıyoruz. Yeni tatlar da öğreniyorum. Arkadaşlarım benden büyük beklenti içinde, İstanbul’a dönünce onlara ziyafet vereceğim.
- İlk hangi yörenin mutfağına konuk oldunuz?
Bursa’dan başladık. Ekibimiz çok eğlenceli, çekimler yorucu ama üstesinden geliyoruz. Keyifli çalışmak, ekrana da güzel bir şekilde yansıyor.
- Çekimler kapsamında nerelere gittiniz?
Şimdilik Bursa, Adapazarı, Hatay, Trabzon, Antep, Urfa, Maraş. Daha gideceğimiz çok yer var.
- En beğendiğiniz tatlar ne oldu?
O kadar çok ki... Her evde bambaşka tatlar buldum.
- Tempoya alışabildiniz mi?
Çok yorucu. Ama yeni yerler, yeni tatlar öğrenmek yorgunluğumu alıyor.
-Yemek yapmayı sever misiniz? Mutfakla aranız nasıldır?
Üniversiteye kadar hiç bilmezdim ama Ankara’da okurken ev yemeklerini sevdiğimden günde 10 kere annemle telefonlaşarak tarifler aldım ve yemek yapmayı öğrendim. Elimin ayarının da iyi olduğunu söylerler.
- Hangi yemekte iddialısınız mesela?
Et yemeklerini hiç bilmezdim, yeni yeni öğreniyorum. Zeytinyağlı sebze yemeği ve otlu mezelerde fena değilim.

Haberin Devamı

“SiNEMA PROJEM VAR”
Gizem Soysaldı, “Oyunculuk benim asıl mesleğim, beslendiğim ve mutlu olduğum yer sahne. Hep devam edecek. ‘Ahhval’i oynayacağız yine Garaj İstanbul’da, 27- 28- 29 Nisan’da. Bir de sinema projem var” dedi.

“Hayvan sevmeyen beni de sevmesin”
Özge Özpirinççi, “İki Alman kurdum var. Köpek sahibi olmak insana her şeyden önce sabırlı ve paylaşımcı olmayı öğretiyor. Sadece köpeklerimle değil bütün hayvanlarla konuşurum” diyor.