Cadde Göğsümüzü kabartan ödül!

Göğsümüzü kabartan ödül!

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizin en önemli sanat mekanlarından Eskişehir’deki Odunpazarı Modern Müzesi, Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından ödüle layık görüldü

Göğsümüzü kabartan ödül

Avrupa Konseyi’nin himayesinde Avrupa Müze Forumu tarafından gelenekselleşen, en saygın müzecilik ödülleri arasında gösterilen Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri sahiplerini buldu. Koronavirüs sebebiyle geçtiğimiz yıl düzenlenemeyen yarışmada, 2020 ve 2021 yılı için ödüle değer görülen müzeler YouTube’da ilan edildi.
Troya Müzesi 2020 yılı için, Odunpazarı Modern Müzesi de 2021 yılı için ‘Özel Takdir Ödülü’nü aldı. Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ise ‘2021 Silletto Ödülü’ne layık görüldü. Ödül mutluluğunu Milliyet okurlarıyla paylaşan OMM Yönetim Kurulu Başkanı İdil Tabanca, şunları söyledi:
“Özellikle yeni kurulan ya da yakın zamanda büyük bir renovasyondan geçen müzeleri görünür kılması, cesaretlendirmesi, müzecilik dünyasındaki taze fikirleri, yol haritalarını geniş kitlelerle paylaşması bakımından bizim için çok değerli. OMM olarak bu ödüle başvururken yenilikçi bakış açımız, yerel ve uluslararası arasında kurduğumuz köprü ve etkileşime açık programlarımızla ön plana çıkmayı hedefledik. Ne mutlu ki herkese açık ve kapsayıcı bir ortam yaratmayı başaran, dünya çapında kültürlerarası bir platform olarak anılarak ‘Özel Takdir Ödülü’ne layık görüldük.”