Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her ülkenin halkı gülmek istiyor. Sinemada da en fazla komedi izleniyor. Fransa’da bile 20 milyon seyirciye ulaşan film yine komedi türü oluyor. Türkiye’de zaten ana akım sinemanın lokomotifi hep komedi filmleri. Bunda hiçbir beis yok belki ama hiç olmazsa biraz yaratıcılık olsun. Çünkü aslında gülerken de güldürürken de gelişebiliriz.

Mesela, Yılmaz Erdoğan yıllar önce kaleme aldığı, Demet Akbağ ile birlikte uzun süre kapalı gişe oynadıkları ‘Haybeden Gerçeküstü Aşk’ı filme çekti. Kadınla erkeğin hikayesini ya da varolduklarından bu yana süregelen aynı hikayeyi, bu
kez dört ayrı çift üzerinden anlattı. Akıllıca bir kurguyla, kadınlara ve adamlara isim bile vermedi. Çünkü onlar değişse de bu hep böyle yaşandı. Erdoğan, bu klasik hikayeyi her biri birbirinden yetenekli kadroyla, kahkahalarla izlenen en komik diyaloglarla seyirciye sundu.

Haberin Devamı

Gupse Özay, Şebnem Bozoklu, Büşra Pekin ve Aylin Kontente, en komik kadınlık hallerimizi oynadı. Serkan Keskin, Fatih Artman, Bülent Emrah Parlak ve Çağlar Çorumlu ise değişmez erkeklik hallerini canlandırdı. Belli ki Köyceğiz’de Yılmaz Erdoğan’ın yarattığı ‘organik set’teki güzel enerji, filmin her karesine yansıdı. Velhasıl, ‘Tatlım Tatlım’, güldürmek için hiçbir zorlamaya kaçmadan son dönemde izlediğim en tatlı komedi filmi oldu.

ÇOK TATLI  FİLM OLDU

Veda konseri

Sanat toplumlararası iletişim için misyonunu koruyor. Türkiye’ye gelen dünya yıldızları Batı’yla en güçlü bağımız olmaya devam ediyor. Bu anlamdaki organizasyonları duyurmak da hoşuma gidiyor.

İşte o kaçırılmayacak etkinleklerden biri; dünyaca ünlü tenor Jose Carreras’ın 25 Mart’ta Ülker Sports Arena’da vereceği konser. Bu bir veda konseri. Tüm zamanların en büyük tenorlarından Carreras ‘Son Dünya Turnesi’ kapsamında, yani son kez böyle bir konser için İstanbul’a geliyor.

Türk müzikseverler onu en fazla Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile kurdukları ‘3 Tenors’ adlı efsane üçlüyle hatırlar. Pavorotti vefat ettikten sonra, iki yıl önce, bu üçlüden Domingo, Türkiye’ye gelmiş, ben de bizzat sohbet etme imkanı bulmuştum. Hem sohbetine hem de sahnedeki karizmasına bir kez daha hayran olmuştum. Bu yıl da Carreras’ı, sahnede izleme fırsatı bulacağımız için şanslıyız.

Haberin Devamı

Üstelik Carreras’a sahnede çok değerli bir isim, soprano Simge Büyükedes eşlik edecek. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ’Yılın En İyi Kadın Opera Sanatçısı’ seçilen ünlü sopranomuz Büyükedes’i, en son İstanbul’da, Puccini’nin başyapıtı ’La Boheme’ operasındaki ’Mimi’ rolüyle izlemiştim.

Bu arada, öğrendiğime göre Carreras’dan gelen repertuvarda popüler ve önemli şarkılar var:

- ’Era de Magio’

- ’Lu Cardillo’

- ’Rusalka Song to the Moon’

- ’Je Te Veux’, bunlardan bazıları.