Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tolga Karaçelik’in filmi ‘Kelebekler’, bugün vizyona giriyor. Önceden seyretme şansı olan herkesin yaptığı gibi, ben de filmi yere göğe sığdıramıyorum. Yapım, dünyanın en önemli festivallerinden birinde büyük ödülü alıp gelmiş, ben kendimce övgülere boğmuşum çok mu? Değil elbette. Ama güzel olan, ben ve benim gibi izleyicilerin naçizane övgüleri ‘Kelebekler’i yazan ve yöneten Tolga Karaçelik’i gerçekten mutlu ediyor. Böbürlenmiyor ve büyük laflar etmiyor. Kibir deseniz, yanından bile geçmiyor. İşte o zaman anlıyorum; ister “Sanat filmi” deyin, ister “Ödüllü”, ‘Kelebekler’in sırrı, Tolga Karaçelik’in kendisi gibi naif ve samimi olması.

Haberin Devamı

Filmin hepimize dokunan, sıcak ve yalın bir anlatımı var. Melodramsa melodram, komediyse komedi, bu işte büyülü bir dünya bulunuyor. Hızlı değişen inişli çıkışlı duygu halleriyle, sıradışı karakterleri ve mekanlarıyla tam seyirlik bir hikaye...

Kelebekler’in sırrı

‘Kelebekler’, Karaçelik’in üçüncü filmi. Önceki yapımları ‘Gişe Memuru’ ve ‘Sarmaşık’ da festivallerin yıldızı oldu ama ne yazık ki, Türkiye’de yeterli seyirciye ulaşamadı. Sanat filmi deyince, seyirciyi uzak tutan malum önyargının kurbanı haline geldi. Sinema salonu sahipleri, dağıtım ve kopya sayısı gibi faktörleri de işin içine katıp, çuvaldızı batıracak yer aramaya niyetim yok. Ancak bu kez sinema seyircisi olarak bu filme sahip çıkabilmek adına ısrarım var. İnanın bana, iyi film iyi filmdir. O yüzden diyorum ki ‘Kelebekler’i seyretme şansını kaçırmayın.

Umutlarımız yine yeşerecek

Bu yıl ‘Umut Yeşerten Şarkılar’, yine çocuklarımız ve doğa için söylenecek. 26 yıldır doğayı tanıyan, seven ve koruyan nesiller yetiştirebilmek için doğa eğitimleri veren Tema Vakfı, bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğa ulaştı. Her geçen gün sayısı artan gönüllüleriyle, doğa ve çocuklarımız için desteğini esirgemeyen gönül dostları, vakfın misyonunu sürdürüyor. Bu yıl da 60 bin çocuğumuza doğa eğitimi imkanı sağlayabilmeyi hedefliyor.

Bunun için 1 Nisan Pazar akşamı İş Sanat sahnesinde gerçekleşecek Umut Yeşerten Şarkılar özel konseri organize ediliyor. Bizler de onların heyecanını paylaşıyoruz. Oynadıkları diziler ve sinema filmleriyle geniş kitlelerin hayranlığını kazanan ünlü oyuncular, 1 Nisan akşamı NTV’den canlı yayınlanacak programda, çocuklarımız için şarkılarını söyleyecek ve destek çağrısında bulunacak.

Haberin Devamı

Kimler kimler yok ki... Burak Özçivit, Özcan Deniz, Mert Fırat, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Birce Akalay, Defne Samyeli, Gizem Karaca, Öykü Gürman, Sinan Tuzcu, Kadir Doğulu, Caner Cindoruk ve Yurdaer Okur gibi isimler, ekranın gözde dizisi ‘Söz’ ekibiyle, ‘Güldüy Güldüy Show Çocuk’ları hep birlikte şarkı söylecek.

Yine renkli ve coşkulu bir akşam olacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de sunuculuğunu benim ve Yiğit Özşener’in üstlendiği gecede, tek dileğimiz sizlerin de cep telefonlarınızdan ‘Tema’ yazıp, 3464’e mesaj göndermeniz. 10 TL değerindeki tek bir mesajınızla, bir çocuğumuzun daha doğa eğitimi almasını sağlayabilirsiniz . Saat 22.00’den itibaren sizleri NTV’ye bekliyoruz. Gelin, hem birlikte eğlenelim hem de geleceğimiz için ortak bir hayali paylaşalım.