Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Erken tatil gibisi yok. Haziran ayı, henüz sahil şeridine akın olmadan tatil yapılacak en güzel zaman. Son birkaç yıldır Ramazan’ın yaz başına denk gelmesiyse ayrıca bir etken. Benim gibi işinize ara verenlerdenseniz, tatilin ve Ramazan’ın huzurunu birlikte yaşayabilirsiniz. Tatil sezonunu son yılların gözdesi Çeşme - Alaçatı’da açıyorum.

Bu yıl ülke turizmine dair kaygılar dolayısıyla hem geçen yıllarla bir karşılaştırma yapayım hem de Alaçatı’da her yıl yenilenen ve eklenen yeni mekanlara dair keşfettiklerimi paylaşayım diye sabahtan akşama kadar Alaçatı içinde ve civarında turlayıp, esnafla sohbet ediyorum. İşte şu ana kadar topladıklarım:

Haberin Devamı

- Alaçatı sokaklarındaki o malum kalabalık olmasa da hafta sonunda gözüken nitelikli bir çoğunluk var. Pazartesi olduğundaysa bir ben, bir yanıma ilişen sokak köpeği, bir de esnaf kalıyor. Neyse ki, 5 - 8 odalı butik otellerle konuştuğumda tablonun hiç de olumsuz olmadığını, rezervasyon için en az 10 gün önceden aramak gerektiğini, haziran ayı için de doluluğun devam ettiğini söylüyorlar.

- Alaçatı’da hepsi sevimli bir şıklık içinde olan mekanların her yıl sayısı artıyor. Ancak, menüler çeşitlenirken, fiyatlar zaman zaman zorluyor. Ve çokça mekan açıldığı gibi kapanıyor.

- Bu yıl Alaçatı’nın içinde en tartışmalı konu müzik yasağı. An itibarıyla müziğin gece yarısı olmadan kesilmesi için sivil bir hareket başlatılmış. Müzik istemeyenler örgütlenmiş, sokaklara astıkları pankartlarla bir baskı grubu oluşturmuşlar.

Mekan sahipleri, ilk etapta ses geçirgenliğini azaltacak önlemler düşünüyorlar, aksi takdirde işlerin çok etkileneceğini savunuyorlar. Ama gece yarısından sonra açıkta, bahçelerde müzik olacak gibi görünmüyor. Alaçatı’da kapalı mekanda ne işim var derseniz, müzikli ilk seçenek Alaçatı Port. İlla ki köyde kalacaksınız, payınıza gece yarısı külkedisi modeli düşüyor.

TATİLİM GELDİ

- Yine de yeni mekanları keşfetmek eğlenceli geliyor. Benim için sezonun en cazip yeri Hacımemiş’te açılan ‘Take Five’ adındaki küçük caz - kafe gibi görünüyor. Cuma - cumartesi akşamları caz dinletisi keyif verirken, pazar sabahı uğradığınızda yine caz eşliğinde kahve, Alaçatı’nın sürprizi oluyor.

Haberin Devamı

- Haziran ortası gibi açılacak yeni ve iddialı mekanlardan biri ‘Cin by Göz’ olacak. Yaz kış açık olan butik otel ‘Göz Oda’ ve bar ‘Göz Lounge’ın ardından aynı ekip bir de şık restoranla Alaçatı’da varolmaya devam ediyor,

Eflatun, Kapari Bahçe gibi Hacımemiş’de artık değişmez olan mekanlarsa sezonu çoktan açmış bulunuyor. Bu küçük köyden daha anlatılacak ne çok yer ve mevzu var ama şimdilik köşe bu kadarına elveriyor. Tatil yazılarıma devam etmek dileğiyle.

Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun.