Cadde Güneş lekesini peelıng ile silin

Güneş lekesini peelıng ile silin

13.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Güneş lekesini peelıng ile silin

Deniz ve güneş sezonunun devam ettiği şu günlerde, bronzlaşma sırasında cildimiz büyük özen istiyor. Koyulaşarak yanık hasarından dolayı gergin ve nemli görünen ten, doğru korunmadığı taktirde lekelenmeyle karşı karşıya kalıyor. Çözüm önerisi olarak sonbahar aylarında kimyasal peeling öneren uzmanlar, tekniğin cildi ölü hücrelerden arındırmak, kahverengi lekeleri, güneş lekelerini, sivilce ve izlerini ayrıca ince kırışıklıkları gidermek için kullanıldığını belirtti. İşlem, derinlik seviyesine göre yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflandırılıyor. Yöntem ayrıca kolajen dokuyu güçlendirerek cildin elastikiyetini ve derinin su tutma kapasitesini de artırıyor.

Haberin Devamı

Doğru makyaj için doğru fırça

Makyaj fırçası, kusursuz makyajın en önemli tamamlayıcısı... Doğru bir makyajda en az altı fırça kullanılmalı. Fırçaların kullanım alanlarını sizler için araştırdık.

Allık: Seçim yaparken en önemli nokta, kılların yapısı ve yumuşaklığı. Yumuşak ve yayvan yapıda fırça geniş alana dağıtmada işinizi görecektir.

Aydınlatıcı: Doğal görünüm için toz highlighter kullanan kadınlar yelpaze şeklindeki ince ve yumuşak kıllı aydınlatıcı fırçası tercih etmeli. Likit ya da krem formda bir highlighter’da ise tercih nemli bir makyaj süngeri olabilir.

Göz: Far sürerken kontür yapmayı tercih edenler, sık yapıda hem de dar açılı fırça edinmeli. Bu sayede bölgeyi ve ürün miktarını rahatlıkla kontrol altına alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pudra: Toz yapıda ve geniş bir makyaj malzemesi olduğu için pudra kullanırken fırça alternatifiniz, büyük ve yayvan açılı olmalı.

Kaş: Kaşlarınızın arasındaki boşluklara far uygulamasıyla doldurabilirsiniz. Bu kapsamda kıl yapısının yumuşak ve yoğun olmasına dikkat etmelisiniz.

Doğanın sarı mucizesi: KANTARON

Halk arasında üzerindeki minik deliklerden dolayı ‘binbirdelik otu’ olarak da anılan sarı kantaronun özellikle çiçekleri ve kökü önemli bir şifa kaynağı. Faydaları saymakla bitmeyen bitki, antiseptik özellikleriyle vücudu mikroplara karşı korurken, vücutta oluşan iltihaplanmaları hızla iyileştiriyor. Hücrelerin daha hızlı yenilenmesine de katkı sağlayan kantaron, yaraların da iyileşmesine yardımcı.

Güçlü tırnakların sırrı...

Evdeki malzemeleri kullanarak güçlü tırnaklara kavuşmak hayal değil. İşte sadece zeytinyağı ve limonla güçlü tırnaklar için doğal maske tarifi... Altı damla limon suyunu, üç yemek kaşığı zeytinyağı ile bir kapta karıştırın ve tırnaklarınızı bu karışımda 10 dakika bekletin. Limonun tırnakların güçlendirici etkisi kırılmaların önüne geçmesini sağlarken, zeytinyağı ise içeriğindeki antioksidanlar sayesinde hem tırnak hem de tırnak etlerinin bakımına yardımcı olacaktır.