Cadde GÜNÜN MEKÂNI

GÜNÜN MEKÂNI

23.01.2013 - 18:52 | Son Güncellenme:

Meksika mutfağı, benzersiz sosları ve enfes tatlarıyla Dilek Pastaneleri’nde sunuluyor.

GÜNÜN MEKÂNI

DİLEK PASTANELERİ

Haberin Devamı

Ödüllü şefler tarafından bu haftaya özel olarak hazırlanan, Meksika soslu burger, cajun tavuk, piliçli ve köfteli dürüm, Meksika soslu bonfile; etli, piliçli, sebzeli quesadilla dürüm ve etli, piliçli fajita gibi Meksika mutfağının lezzetleri, hafta boyunca yüzde 20 indirimli sunulacak.

GÜNÜN SERGiSi

AYDINLANMA


17’nci yüzyıl ve sonrasında toplanmaya başlanan tarihi eserlerin gerçek değerini bulabilmesi ve satılabilmesi için, bilgi gerekirdi. Büyük, küçük tüm eserler hakkında bilgiler bu nedenle oluşturulmuş, üzerine kitaplar yazılmış, notlar tutulmuş, haritalar çizilmiş, resimler yapılmış ve fotoğraflar kullanılmıştı. 18’inci yüzyıl aydınlanmasını destekleyen hareketlerin en önemlisi, işte bu ‘bilgi toplama’ ve önemi bilinmeyen nesnelere bir ‘değer oluşturma’ işi olarak öne çıktı.
Sanatçı Emre Zeytinoğlu, ‘değer oluşturma’ sürecini izleyici karşısında bir kez daha yoruma açıyor. Büyük bir bilgi dünyasının nasıl inşa edildiği konusunda yorumlar ortaya koyan ‘Aydınlanma’ sergisini, 8 Şubat’a kadar Teşvikiye Galeri/MİZ’de gezebilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜNÜN KiTABI

ÇUFÇUFLAR DİYARI

Wilson, Koko, Brewster ve diğer ‘çufçuf’lar... Her kitapta ayrı bir macera, ayrı bir erdem... Tüm dünyada çocukların beğeniyle izlediği ‘çufçuf’larla keyifli maceralar beş farklı kitapta toplandı. Bu kitaplar çocukları sadece eğlendirmekle kalmıyor; onlara sabır, özgüven, dikkatli olmak gibi özellikler de kazandırıyor. Timaş Çocuk, 25 TL.