Cadde Haklı isyan!

Haklı isyan!

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, ülkemizde son birkaç günde 21 ilde 79 noktada çıkan yangınlara isyan etti

Haklı isyan

Türkiye’de son birkaç günde çıkan orman yangınları ünlü isimleri isyan ettirdi. Birçok sanatçı, tepkilerini sosyal medya hesaplarından dile getirerek, çeşitli dernek ve kuruluşlara yardım çağrısı yaptı. Birlik ve beraberlik mesajları da veren tanınmış simalar, yangınlarda zarar görenlere yardım eli uzatırken, çeşitli dernekler aracılığıyla da ağaçlandırma çalışmaları için insanları teşvik etti. Yıldız Tilbe, Sertab Erener, Tuğba Yurt ile Aslı Hünel gibi sanatçılar konser gelirlerini, KerkiSolfej’de 30 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği Buray, Erol Evgin, Kenan Doğulu, Levent Yüksel ve Ferhat Göçer performanslarının gelirini, Turkcell Yıldızlı Geceler’in açılış konserinden elde edilen gelirin TEMA Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Evini tahliye edebilir

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki evinin arka planında görünen ateş ve duman tüyleri ürpertti. Marmaris’te başlayıp, devam eden yangın kontrol altına alınmaya çalışılsa da komedyenin villasına dumanların geldiği görüldü. Gökbakar’ın yangının devam etmesi durumunda villasını tahliye edeceği öğrenildi.

‘Köyümüze destek olacağız’

Yılmaz Erdoğan, uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Köyceğiz’in ormanlarına sahip çıkacaklarını açıkladı. Oyuncu, “Düşbelenimiz, köyümüz, Köyceğiz’imizin
yanan ormanlarını BKM olarak sahipleneceğiz ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarına destek olacağız” dedi.

Dua istedi

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Mert Alaş, Türkiye’deki yangın görüntüleri Instagram hesabında yayınlayarak, takipçilerinden dua istedi. Karelere, “Güzel Türkiye’mi böyle acı içinde görmek yüreğimi burkuyor. Bu cehennemin bitmesi için dua ediyorum. Türkiye için dua edin” notunu düşen Alaş’a dünyaca ünlü birçok isim de destek verdi.

Haberin Devamı

Evini açtı

Oğuzhan Uğur, Antalya-Çolaklı’daki evinin kapılarını yangında zarar gören iki aileye açacağını açıkladı. Sosyal medya fenomeni, “Manavgat ve çevresindeki aileler için yazıyorum. Çolaklı’da bulunan ve iki ailenin rahatça barınabileceği evimin kapılarını size açıyorum. Çevre bölgede yazlığı olanlar, sizden de yardım bekliyorum” çağrısını yaptı.

‘İçim paramparça’

Sosyal medya hesaplarından yangınlar sebebiyle hayvanlara yardım çağrılarını ve TEMA VAkfı’nın duyurularını paylaşan Tuba Ünsal, “İçim paramparça...” notunu düştü.

‘Resmen aşağılık bir saldırı!’

Marmaris’teki yangının görüntülerini sayfalarına taşıyan Saadet Işıl Aksoy, “Bu korkunçlukla nasıl başa çıkılabilir? Bu resmen aşağılık bir saldırı! Ülkemizin en özel yerleri gözlerimizin önünde kül oluyor” diye konuştu.

Yazarlar