Cadde Halis Serbest kimdir öldü mü yaşıyor mu? Şarkıcı Bergen'i öldüren Halis Serbest kaç yaşında aslen nereli?

Halis Serbest kimdir öldü mü yaşıyor mu? Şarkıcı Bergen'i öldüren Halis Serbest kaç yaşında aslen nereli?

06.04.2022 - 12:03 | Son Güncellenme:

Halis Serbest, Şarkıcı Bergen'in önce yüzüne kezzap attırıp ardından Bergen'i öldüren isim olarak biliniyor. Bergen filminin vizyona girmesi ile adından sıkça bahsedilen isimlerden olan Halis Serbest son olarak Bergen filminin yapım şirketine kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesi ile maddi manevi tazminat davası açması ile gündeme geldi. İşte Halis Serbest hakkında bilgiler...

Halis Serbest kimdir öldü mü yaşıyor mu Şarkıcı Bergeni öldüren Halis Serbest kaç yaşında aslen nereli

Halis Serbest hayatı son dönemde sıklıkla araştırma konusu olmaya devam ediyor. Şarkıcı Bergen'in yüzüne önce kezzap attıran ardından kendisini öldüren isim olan Halis Serbest, Acıların kadınının hayatını konu alan Bergen isimli filmin vizyona girmesinin ardından adından sıkça söz edilen isimler arasında yer aldı. Son olarak Bergen filminin yapımcı şirketine kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesi ile maddi manevi tazminat davası açan Halis Serbest'in avukatı müvekkilim ölüm tehditleri alıyor hakarete maruz kalıyor açıklamasında bulundu. Peki Halis Serbest kimdir kaç yaşında?

Haberin Devamı

HALİS SERBEST KİMDİR?

Şarkıcı Bergen’e tarifsiz acılar yaşatan ve onu henüz 30 yaşındayken 6 kurşunla öldüren Halis Serbest’in Adana’da tekstil işi ile uğraştığı biliniyor.

Adana’da yaşamına devam eden Halis Serbest, Kozan ilçesinde 2’si 16, 2’si 17 yaşındaki 4 çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalandı. Ailelerden 3’nün şikayetçi olduğu Halis Serbest, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.

BERGEN VE HALİS SERBEST NASIL TANIŞTI?

Şarkıcı Bergen, iş için Ankara'dan sonra Adana'ya gider ve burada Halis Serbest ile tanışır. Çift burada 1982 yılında evlenir.

Halis Serbest o dönem gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen’e ailesine yakışmadığı gerekçesiyle mesleğini bırakmasını söyler, genç kadın da ilk başlarda bu isteği kabul eder.

Haberin Devamı

Fakat daha sonra bu duruma alışamayan Bergen, yeniden sahnelere dönmek ister, bu isteğin ardından ise Halis Serbest Bergen’den boşanmak istediğini dile getirir.

ÖNCE KEZZAP ATTI SONRA ÖLDÜRDÜ

Bergen’in sahnelere dönmesinin ardından 1982 yılında İzmir’de sahne aldığı esnada, eşi Halis Serbest’in azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı ve şarkıcı Bergen, bu olay sonucunda iki gözünü de kaybetti.

Vücudunun büyük bir bölümü de zarar gören Bergen’in sol gözü, daha sonra görme yetisini yeniden kazandı.

Sağ gözü ve yüzünün yaralarını gizlemek isteyen Bergen, saçlarını hep sağ gözünün üzerine doğru kapatır veya sürekli gözlük kullanırdı.

Halis Serbest, bu olayın aradından iki ay boyunca firari olarak yaşadı ve daha sonra yakalanarak cezaevine girdi.