Cadde 'Hayallerimi yaşıyorum'

'Hayallerimi yaşıyorum'

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Star TV’nin yeni dizisi ‘Hanım Köylü’, bu akşam başlıyor. Başrol oyuncuları Yusuf Çim ve Gülsim Ali İlhan’la projenin detaylarını, kariyerlerinde nasıl ilerlediklerini ve aralarındaki uyumu konuştuk

Hayallerimi yaşıyorum

- ‘Hanım Köylü’de nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Ferit Sabit, Fikri Sabit’in oğlu. 25 yaşında. Farklı ülkelerde okumuş mucit bir adam. Bütün dünyayı dolaşmış. Babasının özlemi yüzünden Türkiye’ye dönüyor ve bir şekilde sosyal medyadan bir kızla tanışıyor. Kız köyde yaşıyor, Ferit de o kızın dünyasını merak edip, köye gidiyor.

- Daha önce oynadığınız Burak’tan farklı mı?
Bayağı farklı. Babasıyla arasındaki ilişki, hayata bakışı, bilgisi, duruşu çok farklı. ‘Çilek Kokusu’ ile ‘Hanım Köylü’ arasında çok fark var.

- Teklif geldiğinde sizi en çok heyecanlandıran ne oldu?
Oynadığım oyuncular, senaryo, Ege işi olması, yapım şirketi, yönetmenimiz Mustafa Şevki Doğan...
Çok keyifli bir iş. Ben böyle çalışan bir set görmedim. Arada oranın esanafı da sahnelere giriyor. İyi ki bu diziyi seçmişim. ‘Çilek Kokusu’ daha çok gençlik işiydi, ‘Hanım Köylü’yü 7’den 77’ye herkes izleyecektir.

- Çekimler nasıl gidiyor? Marmaris’te yaşamaya alıştınız mı?
İstanbul’da başladık, 15 gün çalıştık, şimdi Marmaris’teyiz. İstanbul’u özlüyorum tabii ki ama oraya alıştım. Bisiklet aldım, sabahları sahilde koşuyorum, bisiklete biniyorum. Dizimizdeki usta isimler benim için hazine, onları keşfetmem gerekiyor, o yüzden hep yanlarındayım. Hepimiz aynı otelde kalıyoruz, setten beraber çıkıyoruz. Öyle bir ortamımız var.

- Rol arkadaşınız Gülsim Ali’yi nasıl buldunuz?
Çok uzun sahnelerimiz olmadı çünkü senaryo gereği hemen karşılaşmıyoruz ama çektiğimiz sahnelerde enerjisi inanılmaz yüksek, uyum sağladık.

- Geleceğe dair planlarınız neler? Kariyeriniz istediğiniz gibi ilerledi mi?
‘Hanım Köylü’ gibi bir işte çalışmak benim için büyük şans.
Her şey tam hayal ettiğim gibi gidiyor. Marmaris’teki setim ‘Şöyle olmalı, böyle olacak’ diye hayal etmiştim, şimdi onları yaşıyorum. Enerjimle çektiğime inanıyorum.
Neyi hayal ediyorsam onu yaşıyorum.

‘Yakışıklısın dediklerinde utanıyorum’
- Bir yandan da ‘Piramit’ devam ediyor. Zorlamıyor mu bu tempo?
Hiç zorlamıyor çünkü ‘Piramit’ programı benim ilk göz ağrım, ilk yarışmam.

- Şarkıcılık, oyunculuk ve sunuculuk hep bir arada mı devam edecek?
Evet. Şu an dizi ve yarışma devam ediyor. Müzik yapmak istiyorum ama doğru zamanı bekliyorum. Çıkardığım zaman da inanıyorum ki inanılmaz geri dönüş alacağız. Albüm çıktığı zaman bambaşka bir Yusuf Çim görecekler. Bomba gibi dönmüş olacağım.

- Ekranda yakışıklı olmanın avantajlarını görüyor musunuz?
Yakışıklı değilim, kendimi hiç yakışıklı bulmuyorum. Biri ‘yakışıklısın’ dediğinde utanıyorum.

‘Başrol korkutmuyor’

Hayallerimi yaşıyorum

- Oyunculuğa nasıl başladınız?
Bulgaristan’da 2008 yılında Türk dizileri yayınlamaya başlamıştı. Çok severek takip ediyordum ancak Bulgarca izlemek zorundaydım çünkü yeterince anlamıyordum. Bir süre sonra oyunculuğa karşı ilgi duymaya başladım ve Türkiye’ye gelmeye karar verdim.

Sonra Türkçe’mi geliştirmenin yanı sıra oyunculuk eğitimi almaya başladım. Önce Başkent İletişim Akademisi’nde eğitim gördüm, sonra Serap Eyüboğlu ve Bahar Kerimoğlu ile çalıştım. En son Gamze Süner Atay ile Dram Atölyesi’nde temel oyunculuk ve diksiyon üze-rine çalıştık.

- ‘Hanım Köylü’ dizisinden önce hangi projelerde rol aldınız?
İlk deneyimim ‘Son Yaz Balkanlar 1912’ dizisiydi. Üç yıl sonra ‘Seddülbahir 32 saat’ adlı dizide rol aldım. Hemen ardından ‘Son Çıkış’ adlı projede oynadım.

- Bulgaristan’da Ford Model seçilmişsiniz. Bu yarışmaya katılma sebebiniz neydi?
2009 yılında, 14 yaşındayken Super Model Ford Models Bulgaria Yarışması’na katıldım. Birinci seçildim, ismi- min açıklandığı anı hâlâ dün gibi hatırlıyorum. Çok mutluydum ve kazandığıma inanamıyordum. Bir ay sonra Brezilya’da düzenlenen Ford Models Of The World Yarışması’na ülkemi temsil etmek için gittim.

-Güzellik ekran için avantaj mı?
Güzellik göreceli bir kavram. Televizyon işi yaptığınız için tabii ki ekrandaki görünüşünüz önemli ancak sadece dış görünüşle bir fark yaratılabileceğine inanmıyorum.

- İlk defa başrol oynayacaksınız. Korkutuyor mu?
Hayır, korkutmuyor sadece büyük bir heyecan duyuyorum. Bu projede başta yapımcımız Faruk Turgut, daha sonra yönetmenimiz ve senaristlerimiz bana çok inandı. Ben de o inanca karşılık, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

- Dizide nasıl bir karakteri canlandıracaksınız?
Oynadığım İlkgün, saf, güler yüzlü, köyüne, kardeşlerine ve babasına çok bağlı bir kız. Hem iyi kalpli hem de haksızlığa asla gelemeyen biri. Annesizliğin vermiş olduğu eksikliği kardeşlerine hissettirmemek için hep anaç ve çalışkan olmak zorunda hissediyor. Bu şekilde çok güçlü, farkındalıkları yüksek bir karakter çıkıyor ortaya. Ferit’i görünce aşık oluyor.
Daha önce yaşamadığı duygular hissetmeye başlayarak bir serüvenin içine giriyor.

‘Samimi ve bol komedili’

- Set ortamınızdan bahseder misimiz?

Mustafa Şevki Doğan gibi bir yönetmenle çalışmak gurur veriyor. Aramız çok iyi, Türkçe öğrenmemde yardımcı oluyor. Çabuk alıştım. ‘Hanım Köylü’, her yaşa hitap eden, samimi bir dizi. Kadına verilmesi gereken önemi samimi ve bol komediyle yansıtmaya çalışacağız.

- Rol arkadaşınız Yusuf Çim için neler söyleyeceksiniz?
Bu projeyle bir araya geldik, enerjimiz tuttu. Oyun konusunda birbirimizden destek alarak ilerliyoruz.