Cadde Yeşilçam'ın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım

21.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Sineması'nın efsanevi oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla Almanya'nın Münih şehrinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi. Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

Yeşilçamın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım

Münih’te bu yıl 35’incisi düzenlenen Türk Film Günleri’nin açılışı, Müjde Ar ile Şener Şen’in başrollerini paylaştığı 1983 yapımı ‘Şalvar Davası’ filmiyle yapıldı.

Haberin Devamı

Yapımın gösteriminin ardından sahneye davet edilen Yeşilçam’ın usta ismi Ar’a, 50’nci Sanat Yılı dolayısıyla ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi. Oyuncu, ödülünü kadınlara adadığını söyledi.

YILLAR SONRA EKRANLARA DÖNECEK

Yeşilçam'ın usta isimleri arasında yer alan Müjde Ar, yıllar sonra dijital bir platformda yayınlanacak olan diziyle ekranlara dönecek. Dizinin kadrosunda Canan Ergüder, Helin Kandemir, Tolga Tekin, Nezaket Erden, Kaan Miraç Sezen gibi isimler de yer alıyor.

SON HALİ GÜNDEM OLMUŞTU

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Selman Nacar'ın yaptığı 'İstanbul Ansiklopedisi' dizisinde yer alacak olan Müjde Ar'ı, geçtiğimiz günlerde rol arkadaşı Canan Ergüder, sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Ar'ın son hali, 'Estetik mi yaptırdı?' sorularını gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

'BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISIYIM'

Müjde Ar son olarak 50. Sanat Yılı dolayısıyla Almanya'nın Münih şehrinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. Ünlü isim, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Bütün hayatımı kadınları desteklemeye adadım. Onların ruhunu ruhuma kattım, bir 50 yıl daha olsa gene onların özgürlükleri için çabalarım. Yılmaz bir özgürlük savaşçısıyım." dedi.

"BU ÖDÜLÜN İKİ SAHİBİ VAR"

Annesine ve ablasına teşekkür eden Müjde Ar, “Bu ödülün iki sahibi var, birisi beni oyunculuğa teşvik eden annem Aysel Gürel, diğeri de hep yanımda olan kız kardeşim Mehtap var. Ben 50 yılımı hep kadınlarla geçirdim. Onların ruhlarını kendi ruhuma kattım. Yaşadıklarını içselleştirerek Beyazperde'ye yansıttım” diye konuştu.

Yeşilçamın usta oyuncularından Müjde Ar: Hayatımı kadınları desteklemeye adadım