Cadde ‘Hazan ters köşe bir rol’

‘Hazan ters köşe bir rol’

08.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde kick boks hocası Hazan’ı canlandıran Deniz Baysal, “Şu anda ters köşe bir karakteri oynuyorum. Amacım, farklı rollerde oyunculuğumu göstermek” dedi

‘Hazan ters köşe bir rol’

Oyunculukta emin adımlarla ilerleyen Deniz Baysal’la CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da buluştuk; yeni projesini, oyunculuk serüvenini ve Barış Yurtçu’yla ilişkisini konuştuk.

Haberin Devamı

Bu projede sizi çeken ne oldu, Hazan’ın hikayesi mi?

Hem Hazan’ın hikayesi hem de senaryo. Farklı hikayeleri içinde barındıran bir iş. İzleyicinin yakalayacağı bir sürü şey var. Fazilet’in hikayesi çok güzel, acılarla dolu bir kadın. Aile ilişkileri ve geçmişe dair şeyler ilerleyen bölümlerde daha çok açılacak.

Hazan, canlandırdığınız diğer karakterlere benzemiyor.

Biraz rahat bir insanım, giyim tarzım da öyledir. O yüzden Hazan’ı hiç garipsemedim. Kick boks hocası. Diziye dahil olduktan sekiz gün sonra set başladı. Ama kolay adapte oldum. Nazan Hoca da çok yardımcı oldu. Hazan, yıllarca kadınlığını saklamış bir karakter. Annesi, “Zorla kendini çirkin ördek yavrusu yaptın” diyor.

n Bu kadar kısa sürede role hazırlanmak zor olmadı mı?

Haberin Devamı

Hemen kick boks derslerine başladık. Sekiz ders aldım. Şu an bayağı insanları dövüyorum (gülüyor). Keşke rol daha önce gelseydi, daha çok çalışabilseydim tabii. Biraz afalladık, ufak kazalar oldu ama son derste döner tekme bile attım.

Siz hep güzelliğinizin farkında mıydınız?

Her zaman kendimde bir açık aramışımdır. Hâlâ da öyle. Bazen aynaya bakıyorum “Bu ne yaa!” diyorum, bazen de kendimi güzel buluyorum. Aslında kendimi çok beğenmemem işeme yarıyor. Role girerken de, kendimi geliştirme açısından da. Hep daha iyisi için çabalıyorum.

Kendinizi hiç çirkin ördek yavrusu gibi hissettiğiniz bir dönem oldu mu?

Hiç öyle hissetmedim. Sadece burnuma top geldikten sonra mecburen yaptırdım. Sosyal medyadaki yorumlarda “Estetikli, dudaklarını yaptırmış” demişler. Sadece burnumu yaptırdım, başka estetiğim yok.

Oyunculukta şanslı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Çok tırmaladım. Aylarca işsiz kaldığım oldu. Umutsuzluğa kapıldım. Hep bir sınavdan geçtiğimi düşündüm. Bir yandan da ne mükemmel projeler var ama düşük reyting alıyor. Yani dizilerde rol almak, o kadar riskli bir iş... O yüzden bazen tırmalasan da olmuyor. Ama şu noktada şanslı olduğumu düşünüyorum; bugüne kadar hep farklı karakterleri oynadım. Şu anda da ters köşe bir karakteri canlandırıyorum. Böyle devam etmesini isterim. Amacım, farklı rollerde oyunculuğumu göstermek.

Haberin Devamı

‘Ailem beni her zaman destekledi’

Aileniz kararlarınızı hep destekledi mi?

Annem, oyunculuk konusunda seçimi bana bırakmıştı. Sadece tutanabilecek misin diye endişendi. Babam ise daha çok üniversite kısmına takıldı, çünkü okulu dondurdum. Ama baktılar ki inatçıyım bu konuda, kararı bana bıraktılar. Her zaman da desteklediler.

Sevgiliniz Barış Yurtçu ile nasıl tanıştınız?

Çok görüşmesek de arkadaştık. ‘Rüzgarın Kalbi’ dizisi için Foça’ya gittiğimde İstanbul’dan uzaklaştım bir süre. Sonra aynı ortamda denk geldik. Konuşmaya başladık ve bir anda başladı.

Biriniz müzisyen, biriniz oyuncu... Birlikte nasıl vakit geçiriyorsunuz?

Güzel bir denge tutturduk. Bazen hiç konuşmadan saatlerce durabiliyoruz, bazen çok eğleniyoruz.

‘Tasma’ şarkısının klibinde de birlikte rol aldınız...

Güzel bir anı oldu bizim için. Başta biraz gerildim açıkçası. Çünkü daha önce hiç klipte oynamamıştım. Bir de Hazan için kaşı kalınlaştırdık, klip çekiminde ise seksi bir kız var... Biraz bocaladım.

Haberin Devamı

Rolün etkisi altında kalıyor mu insan?

Kalabiliyor. Mesela şimdi Hazan rolü için saçı bağlıyoruz, sürekli kasket takıyorum. Karakterin erkeksi halleri insanın duruşuna, oturuşuna yansıyor. Sette “Abim bir çay versene” diyorum (gülüyor). Ama höt höt biri değilimdir.