CaddeHAZIR OLUN GREASE GELiYOR!

HAZIR OLUN GREASE GELiYOR!

20.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

‘Broadway’de en çok sahnelenen müzikal’ ünvanını taşıyan Grease, çok yakında İstanbul’da sahnelenecek. Hello! dergisi, gösterinin başrol oyuncularıyla buluştu

HAZIR OLUN  GREASE GELiYOR

Günümüzde High School Musical serisi ve onun gibi filmlerin esin kaynağı olan Grease müzikali Türkiye’ye geliyor. Astoria Alışveriş Merkezi’nin ikinci yıl dönümü kapsamında getirilen Grease Müzikali, SDS Organizasyon ve Vibe Productions International tarafından Türk izleyicisiyle buluşacak. Hello dergisi, müzikalin başrol oyuncuları Brandi Burkhardt (Sandra Olsson), Derek Keeling (Danny Zuko) ve Jake Odmark (Kenickie) ile bir araya geldi.

Grease Müzikali, 14 Şubat 1972’de New York Eden Tiyatrosu’nda sahnelendi. 1978 yılına kadar Broadway’de en çok sahnelenen müzikal ünvanını aldı. 1978’te sinemaya uyarlandı. Siz hangisini örnek alıyorsunuz?
Jake Odmark: Grease Müzikali’nin 40 senedir sahnelenebilmesi, ne kadar güçlü bir prodüksiyon ve tema üzerine kurulduğunu gösteriyor. Halen dünyada en çok bilet satan, en ünlü müzikaller arasında.
Brandi Burkhardt: Bu müzikalde insanlar kendinden bir parça buluyor. Belki Danny, Sandy ve onun arkadaşlarının yaşadıkları hayatı düşünerek kendileriyle özdeşleştiriyorlar.
Derek Keeling: Danny Zuko rolünü bugüne kadar 11 ya da 12 prodüksiyon şirketiyle çalıştım. Grease Müzikali, Amerika turnesi dahil olmak üzere benim en favorim. Her şov birbirinden farklı.

50’li yılların Amerikan gençliğine bir yolculuk bu. Müzikal 50’li yıllarda aşk, gençlik, müzik ve dostluğu müthiş bir kareografiyle sahneye taşıyor. Gözlemleriniz neler?
Brandi Burkhardt: Hedefimiz 50’li yıllardaki insanların düşüncelerini ve duygularını sahneye taşımak.
D. Keeling: 1950’lerin müziği daha gerçek, yaratıcı ve zeki. Bugünkü müzik çok daha direkt.
Jake Odmark: Kıyafetler, saç, hatta dil bile değişikti. Ama bu farklılıklara rağmen lise dönemi gençlerinin enerjisi, düşünceleri, hisleri aynı şekilde devam ediyor.

Grease, 1978’te başrolü John Travolta ve Olivia Newton-John’un paylaştığı beyazperdenin unutulmaz filmi. Bu başrol oyuncularını örnek aldınız mı?
Brandi Burkhardt: Olive Newton-John ve John Travolta karakterleriyle büyüdüm. Bizler de onlardan etkileniyoruz.
D. Keeling: Ben Danny Zuko karakterini oynarken sahnede kendimi aktarsam, insanlar hayal kırıklığına uğrayabilir. Çünkü o Grease filmindeki John Travolta’nın Danny Zuko’yu oynadığı karakter herkesin kafasına kazınmış.

Müzikal; Jim Jacobs ve Warren Casey tarafından yaratıldı. Bu iki ismin hangi özelliği sizi etkiledi?
Derek Keeling: Jim Jacobs’u tanıyorum. Grease, zaten kendisinin ve arkadaşlarının hikayesi. Bütün karakterler gerçek hayatta var. Jake Odmark: Kendilerini tanımıyorum ama birer
dahiler.


En beğendiğiniz oyuncular?
B. Burkhardt: Merly Streep, Cate Blanchett.
D. Keeling: John Malkovich. Her karaktere girebiliyor. Doğrusu kıskanıyorum.
J. Odmark: Dustin Hofman, Hank Azaria.

Müzikal sanatçısı olmanın farkı nedir?
Brandi Burkhardt: Cesaret! Ve olabildiğin kadar aptal olmak.

Niye?
Brandi Burkhardt: Müzikallerde normalde girmeyeceğiniz hallere giriyorsunuz. Birazcık
insanın kendisini koyvermesi ve o saniyede bambaşka bir karaktere bürünmesi gerekiyor.

GÖSTERİ TARİHLERİ
Grease, 25 Mayıs - 2 Haziran arası saat 21.15'te Turkcell Kuruçeşme Arena'da sergilenecek.
Biletler 80 TL - 140 TL arası.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler