Cadde 'Hobimi işe dönüştürdüm'

'Hobimi işe dönüştürdüm'

28.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çook Kurabiye’nin sahibi Betül Ulusoy, “Hobisini işe dönüştürebilmiş sayılı kişilerden olduğum için çok mutluyum. Müşterilerimize ‘Anneannemin de böyle bir kurabiyesi vardı’ hissiyatını vermek istiyoruz” dedi

Hobimi işe dönüştürdüm

Evlilik ve çocuktan sonra kurumsal hayatı bırakıp, yemek sektörüne geçen Betül Ulusoy, sadece pastane değil, catering hizmeti de verdiklerini söylüyor. Ulusoy’la mutfağa düşkünlüğünü ve Çook Kurabiye adı altında neler yaptıklarını konuştuk.

Haberin Devamı

- Kurumsal hayatı bırakıp, bambaşka bir alana yöneldiniz... Öncelikle bu serüvenden bahseder misiniz biraz?

Çook Kurabiye, evlilik ve peşi sıra dünyaya gelen çocuklardan dolayı kurumsal hayatı bırakmış ve ‘Bir şeyler yapmalıyım’ diyen bir kadının ve onun mutfağının öyküsü. Tabii burada eşimin desteğini göz ardı etmemek gerekiyor. Hem bir iş yapmak hem de çocuklarımla ilgilenebilmek istiyordum. Mutfak, çocukluğumdan beri en keyif aldığım hobilerimden biri. O yüzden bu alanda ilerledim.

- Çook Kurabiye nasıl doğdu?

İlk olarak, evimizin mutfağında yaptığım tatlı-tuzlu kurabiye- lerle yola çıktım. Eşim, kayınvalidem ve kayınpederim çok destek oldu. Çevrelerine tadım yaptırdım. Yiyenler çok beğendi ve müşterim oldu. Kısa zamanda hatırı sayılır bir sürü şirketle çalışmaya ve haftalık kurabiye göndermeye başladım. Buna zamanla kurumsal hediyeler, ar-kadaşlarımızdan gelen talepler eklendi. Bu yolculuk evden iki sene sürdü. Sonra bir yer açmaya karar verdim ve şimdi serüven Akatlar’da devam ediyor. Hobisini işe dönüştürebilmiş sayılı kişilerden biri olduğum için çok mutluyum.

Haberin Devamı

- Mutfak ya da pastacılık eğitimi aldınız mı?

Hobimi işe dönüştürdüm

Alaylıyım. Herhangi bir eğitim almadım.

- Çook Kurabiye, sadece pastane değil bildiğim kadarıyla...

Evet, butik catering hizmeti de veriyoruz. Çook Kurabiye’de satılan ürünler, özlediğimiz anne tatlarının günümüze uyarlanmış hali. ‘Aa anneannemin de böyle bir kurabiyesi vardı’ hissiyatını vermek istiyoruz ama bunu biraz modernleştiriyoruz.

- En çok hangi çeşitler tercih ediliyor?

Tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitlerimiz çok talep görüyor. Cheesecake, elmalı pay, brownie, profiterol ve bademli pasta en çok sevilen tatlılardan. Kişler, poğaça çeşitleri, sağlıklı salatalar ve karalahana dolmamız ise tuzlularda başı çeki- yor. Ayrıca içine kurabiye ve çikolata koyduğumuz canlı çiçek aranjmanlı kutularımız da var.

‘Şubeleşirsek büyü bozulur’

- Kaç kişilik bir ekibiniz var?

Benim dışımda üç kişilik bir ekibimiz var. Ben de hep mutfaktayım.

- Yemek yaptığınız, birlikte çalıştığınız isimler arasında kimler var?

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen bankaları, televizyon kanalları, holdinglerinin haftalık kurabiye gönderimlerini yapıyoruz. Herhangi bir şirket daveti, doğum günü, kutlama vs. olduğu zaman da bizimle çalışıyorlar. Ayrıca İstanbul’da çok bilinen bazı restoranların çay ve kahve yanına koydukları kurabiyeleri de veriyoruz. Bir de aile-arkadaş çevrem ve her gün giderek artan kapı müşterilerimiz var.

- Yeni şube açmayı düşünüyor musunuz?

Kesinlikle düşünmüyorum. Şubeleşirsek lezzet kaçar, büyü bozulur gibi geliyor.