Cadde İlayda Alişan ve Burak Yörük: Takdir edilmek büyük motivasyon

İlayda Alişan ve Burak Yörük: Takdir edilmek büyük motivasyon

11.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlayda Alişan ve Burak Yörük, sektörün aranan isimleri olması için, “Takdir ediliyor olmak, büyük bir motivasyon sebebi” diyor

İlayda Alişan ve Burak Yörük: Takdir edilmek büyük motivasyon

SERCAN KISMET - Kanal D’de ekrana gelen ve kısa sürede ilgi gören ‘Seversin’ dizisinin oyuncuları İlayda Alişan ve Burak Yörük’le bayram nedeniyle buluştuk. Son dönemin popüler isimlerinin başında gelen iki oyuncu, şöhretin kendilerini değiştirmediğini söylüyor. Alişan ve Yörük’le, diziyi, sektörü ve bayramı konuştuk.

Haberin Devamı

- Dizi kısa sürede sevildi. Bu başarıyı bu kadar kısa sürede bekliyor muydunuz?

İlayda Alişan: Açıkcası bekliyordum. Yazın içimizi ısıtacak, sıcacık bir hikayesi var çünkü. Yüzümüzü güldüreceği belliydi.
Burak Yörük: Projeyle anlaştığımdan beri çok yüksek bir enerjiyle ilerledik. Samimi ve eğlenceli bir dizimiz var. Konusu da çok farklı ve uyumumuz da güzel. O nedenle izleyicide bir karşılığı olacağını ve benimseneceğini tahmin ediyordum.

- Sosyal medyada partnerliğiniz çok beğeniliyor. Sette nasıl bir enerjiniz var?

İ.A.: Biz keyifle çalışıyoruz ve işimizi, hikayemizi çok seviyoruz. İyi de anlaşıyoruz. Sanırım bu da ekrana ve seyirciye yansıyor.
B.Y.: İlayda ile çok güzel bir iletişimimiz var. Bu da ister istemez seyirciye geçiyor. Sette çok mutluyuz ve keyifle çalışıyoruz.

Haberin Devamı

İlayda Alişan ve Burak Yörük: Takdir edilmek büyük motivasyon
- Yurt dışında da büyük bir hayran kitleniz var. Bu durum size ayrı bir motivasyon sağlıyor mu?

B.Y.: Emeğinizin başka ülkelerde de izleyiciye geçmesi çok güzel bir duygu. Sosyal medyada da iletişimdeyiz, tabii ki benim de motivasyonuma destekleyici bir güç oluşturuyor.
İ.A.: Tabii ki. Yaptığınız işin sevilmesi, beğenilmesi, sadece Türkiye’de değil yurt dışından da izleyicilerinin olması büyük bir özveriyle çalışmamıza sebep oluyor.

- Dizideki Tolga şöhretinin zirvesinde ama tatminsiz bir genç aktör. Sektörde Tolga gibi biriyle karşılaştığınız zaman tavrınız nasıl oluyor?

B.Y.: Henüz böyle biriyle karşılaşmadım ama sadece profesyonellik dahilinde bir iletişim içinde olurdum. (Gülüyor)
İ.A.: Sektörde Tolga gibi biriyle karşılaşmadım. Karşılaşırsam da nasıl bir tepki veririm kestiremiyorum. (Gülüyor)

- Dizi içinde dizi çekmek nasıl oluyor, sette eğlenceli anlar yaşıyor musunuz?

B.Y.: Çok keyif alıyoruz, eğleniyoruz ve bolca gülüyoruz. Aslında bu enerjinin de çok organik olarak seyirciye yansıdığını düşünüyorum.
İ.A.: Çok gülüyoruz. Set sahnelerinde durumu abartabildiğimiz için özgürleşiyoruz bu da bize tatlı bir alan yaratıyor. O yüzden çok eğleniyoruz. Hatta en eğlendiğim sahneler onlar olabilir.

- Son yıllarda diziler eskisi gibi kalıcı olmuyor. Genç oyuncular olarak bu durum sizi endişelendiriyor mu?

Haberin Devamı

B.Y.: Endişeleniyorum diyemem, içinde bulunduğum projenin içime sinmesine ve bir oyuncu olarak daha çok kendi yol haritama bakıyorum.
İ.A.: Elbetteki düşündürüyor ama çok büyük bir endişeyle karşılamıyorum bu durumu. Günün sonunda yaptığımız iş içimize siniyorsa keyif almaya bakıyorum.

- İkiniz de sektörün aranan ismlerinden biri haline geldiniz. Bu sorumluluk sizi tedirgin etmiyor mu?

B.Y.: Tabii ki bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor ama tedirginlik gibi bir duygu barındırmıyorum, bu süreç beni mutlu ediyor ve mesleki anlamda da oldukça motive ediyor.
İ.A: Beni mutlu ediyor. Kendimin farkına varıyor, yolculuğumu seyrediyorum. Takdir ediliyor olmak büyük bir motivasyon sebebi.

- Şöhret hayatınızda neleri değiştirdi?

B.Y.: Kendi hayatımı ve yaşayış biçimimi oluşturduğum düzende devam ettirmeye çalışıyorum. Bu nedenle şöhretin benim hayatımda majör bir etkisi olmadı. Ailemle, kız arkadaşımla ve dostlarımla vakit geçirmeye devam ediyorum ve bu benim için yeterli.
İ.A: Sokakta tanınıyor olmak dışında benim hayatımı değiştirmedi. Ben daha mütevazı bir hayat yaşamayı tercih ediyorum. Zaten o kadar yoğun çalışıyoruz ki, akışta nelerin değiştiğinin farkında olamıyorum.

Haberin Devamı

Burak Yörük: ‘Hedeflerimi yeniliyorum’

- “Yapımcılar sosyal medyada takipçi sayısı çok olan oyunculara başrol veriyor” iddialarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

B.Y.: Yüzde 100 bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Aslında bu yapımcıdan yapımcıya da değişen bir durum bence, benim için önemli olan oynadığım karakteri en iyi şekilde canlandırmak ve her projede kendime bir şeyler katmak.

- Sizin de sosyal medyanız çok güçlü... Bu durumun reytinglerle bir ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz?

B.Y.: Takipçilerimle etkileşim içinde olmayı çok seviyorum ve projemizin de sosyal medya için olumlu bir etki yarattığını söyleyebilirim.
İ.A.: İlla ki bir etkisi oluyordur. Yer aldığım projelerin sevilmiş olması sosyal medyamı da etkiledi, ki birlikte büyüdük.

Haberin Devamı

- Kendinize büyük hedefler koyuyor musunuz?

İ.A: Hedeflerim illa ki var, herkes gibi. Çok büyük değil ama hayalini kurabileceğim hedefler. Akışta yaşamayı seviyorum.
B.Y.: Tabii ki çoğu insan gibi benim de hedeflerim var, zamanı geldikçe gerçekleştirip, yenilerini belirliyorum. Hedef hep olmalı bence.

- Evlilik düşünceniz var mı?

İ.A: Doğru zamanda tabii ki düşünüyorum. Ama şu an için veya yakın gelecekte öyle bir düşüncem yok. Kariyerime odaklandığım bir dönemdeyim.

İlayda Alişan: ‘Bayram bana nostaljik geliyor’

İlayda Alişan ve Burak Yörük: Takdir edilmek büyük motivasyon

- Bayram sizin için ne ifade ediyor?

B.Y.: Bayramlar benim için sevdiklerinizle beraber güzel vakit geçirebildiğiniz, bolca dinlendiğiniz bir zaman dilimi.
İ.A.: Nostaljik geliyor bana, çocukluğumu hatırlatıyor.

- Bayramlarda çalışmadığınız zaman neler yaparsınız?

İ.A.: Aile ziyaretleri yaparım. Ama çok çalıştığımız için bu bayram planım, kendime zaman ayırıp, ufak bir tatil yapmak.
B.Y.: Sevdiklerimle vakit geçirmeyi tercih ederim.

- Eski bayramları özlüyor musunuz?

B.Y.: Ben eski bayramlarda nasılsam şimdide öyleyim diyebilirim. Sevdiklerime vakit ayırıyorum, çalışmıyor olursak.
İ.A.: Tabii ki özlüyorum. Sıcak aile sofrasını, güzel yemekleri, sevdiklerimle bir arada olmayı. Biraz daha hayatın telaşına düşüp daha az yaşar olduk o günleri. O yüzden özlüyorum.