Cadde İstanbul'un 'mavi' noktaları

İstanbul'un 'mavi' noktaları

14.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mavi Jeans'in yayınladığı 'İstanbul'da Bul' kitabında, 89 ünlünün şehirde en sevdikleri 228 noktayı okuyabilirsiniz

İstanbulun mavi noktaları

Mavi Jeans şimdiye kadar yayımlanmış en çok yazarlı kent rehberini yayımladı. Bunu yaparken, "İstanbul'da bulunmak ne zaman bir ayrıcalık olmaya başlar?" sorusunu sordu. Bulduğu en doyurucu yanıt şu oldu: "İstanbul'a dair bir özelliği keşfedip onun tadını çıkarırken başkalarıyla da paylaşabildiğin zaman"
89 kişi, İstanbul'da bulunmaktan keyif almalarını sağlayan 228 noktayı yazdı. Seçki, onların kişisel tercihlerinden oluşuyor. Mavi'nin hazırladığı 'İstanbul'da Bul' adlı kitap, kentin uçsuz bucaksız sınırları içinde yeni keşifler yapmanızı sağlayacak. Okan Bayülgen'in fotoğrafları da şehrin dokusu ve yaydığı duygunun görsel ifadesi olarak, kitabın yazarlarının yorumlarına eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Ferhan İstanbullu - Happily Ever After
"Bebek'ta yaşamanın lüksü" diyeceğim ve size havalı bir semtin sakini olmaktan öte bir şeylerden bahsedeceğim. 'Bebek, hafta sonu felaket kalabalık, herkes kokoş' diyorlar, doğrudur. Lakin Bebek'te yaşayanlar bu semtin tadını zaten hafta arası, özellikle sabahın erken saatlerinde çıkarmaktadır. Benim de hemen her gün, 'iyi ki burada oturuyorum' deyişim, ilk önce evden çıkıp parkı görmemle başlar. Happily Ever After'a gidişimle de tavana vurur. Benim İstanbul’umun belki de en önemli adresidir.

Mehmet Ali Alabora - Kare Kırtasiye
Karum ve Mektup'la birlikte İstanbul'un en iyi üç butik kırtasiyesinden biri.

Nejat İşler - Savoy Balık
Mahalle içinde balıkçı, bütün mahalle hep orada. Mezeler ve balıklar çok lezzetli, çok taze. İstediğin kadar ye, iç, sarhoş ol, beş dakika sonra evindesin.

Haberin Devamı

Ayşe Boyner - Köfteci Sami Usta
Köfteleri kaymak gibi. Sekiz kişilik bir grubun kişi başı 24 köfte götürmüşlüğü vardır.

Teoman - Patika Kitabevi
Yeni kitapların yanı sıra, ilginç ve az bulunur -genelde İngilizce- kitaplar da var. Kahveni içip oturup kitapları karıştırabiliyorsun. Mekan iç açıcı, sahipleri ve çalışanları da çok canayakın.